BIST 9.052
DOLAR 32,32
EURO 35,14
ALTIN 2.296,28
HABER /  DÜNYA

Trump'tan yeni açıklama: Toplanıyoruz!

ABD Başkanı Trump, dün müdahale sinyali verdiği Suriye ile ilgili "Bugün toplanacağız, kararımızı yakında alacağız" dedi.

Abone ol

ABD Başkanı Donald Trump, Suriye ile ilgili açıklamalarda bulundu. Trump "Bugün toplanacağız. Kararımızı yakında vereceğiz" dedi.

Dün attığı tweetlerle hem Suriye'yi hem de Rusya'yı açık açık tehdit eden Donald Trump askeri kurmaylarıyla yapacağı görüşmenin ardından net kararını açıklayacak.

Trump, "Bugün Suriye üzerine bazı toplantılarımız olacak. Neler olacağını göreceğiz. Durumu çok yakından izliyoruz. Dünyanın bizi böyle bir pozisyonda bırakması çok kötü. DEAŞ'a karşı çok iyi bir iş çıkardık. Şimdi bunun ötesinde kararlar almalıyız." ifadelerini kullandı.

MATTIS, RUSYA'YI SUÇLADI

Öte yandan, ABD Savunma Bakanı James Mattis, ABD'nin Suriye'deki iç savaşı Cenevre'deki barış süreci ile bitirmek istediklerini söyledi. Mattis, Suriye'de hâlâ kimyasal silah bulunmasında Rusya'nın da suç ortaklığı bulunduğunu ifade etti.

Doğu Guta'daki saldırı nedeniyle Kimyasal Silahların Yasaklanması Örgütü'nün (OPCW) Suriye'ye gitmek üzere yola çıktığı, cumartesi günü kimyasal silah kullanılması konusunda Suriye'de çalışmalara başlayacağı aktarıldı.