BIST 9.717
DOLAR 32,50
EURO 34,95
ALTIN 2.439,00
HABER /  DÜNYA

Trump'tan Türkiye açıklaması: Taviz yok!

ABD Başkanı Donald Trump, Türkiye-ABD ilişkileriyle ilgili bir kez daha konuştu. Yalanlanmasına rağmen Türkiye ile Rahip Brunson konusunda anlaşma yaptığını ileri süren Trump, ticaret kısıtlamalarıyla ilgili taviz vermeyeceklerini söyledi.

Abone ol

Türkiye-ABD ilişkilerinde son yılların en büyük krizi yaşanıyor. Son olarak Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun sorunların çözümünde diyalog teklifine rağmen ABD Başkanı Donald Trump bir kez daha gerilimi artıracak sözler söyleyerek, Türkiye'ye Rahip Brunson ile ilgili taviz vermeyeceklerini ileri sürdü.

Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump, İzmir'de ev hapsinde tutuklu bulunan ABD'li Rahip Andrew Brunson hakkında yeni açıklamalarda bulundu.

Reuters haber ajansına konuşan Trump, Brunson konusunda Türkiye'ye taviz vermeyeceklerini söyledi.

ABD Başkanı, Brunson'ın serbest bırakılması için Türkiye ile yapılan anlaşmanın bir parçası olarak, İsrail'de tutuklu bulunan Türk vatandaşının özgür kalması için yardımcı olduğunu söyledi.

Donald Trump, ABD'nin Türkiye'ye uyguladığı gümrük vergilerinin Avrupa'ya olacak ekonomik etkisinden endişelenmediğini de söyledi.