BIST 9.080
DOLAR 32,36
EURO 34,96
ALTIN 2.325,62
GÜNCEL

Trump'tan dinleme yanıtı: 'Merkel ile ortak noktamız...'

Almanya Başbakanı Angela Merkel ile ABD Başkanı Donald Trump ortak basın toplantısı düzenledi.

Almanya Başbakanı Angela Merkel ile ABD Başkanı Donald Trump, Beyaz Saray'daki ilk görüşmelerinin ardından ortak basın toplantısı düzenledi.

Toplantıda kendisine sorulan dinleme iddialarını yanıtlayan Trump, bu konunun Merkel'le ortak noktaları olduğunu söyledi. Ortak basın toplantısında konuşan ABD Başkanı Donald Trump, "Ülkelerimiz birçok ortak noktaya sahip. Güvenlik arayışı ve barış da bunlar arasında" dedi.

Daha önceden NATO ülkelerini savunma harcamaları konusunda eleştiren Trump, Almanya Başbakanı Merkel'e savunma harcamaları konusundaki taahhütleri yerine getirdikleri ve Afganistan ve Suriye gibi ülkelerdeki misyonlara desteği dolayısıyla teşekkür etti.

Almanya Başbakanı Angela Merkel ise, ABD'de sıcak karşılandığını, iki ülkenin anlaşamadığı konularda bir uzlaşmaya varmaya çalıştıklarını söyledi. "Bazen anlaşmaya varmak zordur" diyen Merkel, bu amaçla seçilmiş olduklarını sözlerine ekledi.

DİNLEME İDDİASI: "MERKEL İLE ORTAK NOKTAMIZ"

Obama tarafından dinlendiği iddialarına ilişkin bir soruya yanıt veren Trump, Merkel'i işaret ederek "Muhtemelen bir ortak noktamız var" dedi. Trump'ın bu yanıtı salondaki muhabirleri güldürdü.

LİDERLER ARASINDA TOKALAŞMA KRİZİ

Almanya Başbakanı Angela Merkel ile ABD Başkanı Donald Trump arasında bir de tokalaşma krizi yaşandı. İkilinin buluştuğu ve fotoğraf çektirdiği anlarda, fotoğrafçıların el sıkışma çağrısını yanıtsız bırakan Trump, Merkel'in bakışlarına da tepkisiz kaldı.

Sitene Ekle