BIST 9.080
DOLAR 32,37
EURO 34,96
ALTIN 2.325,24
HABER /  DÜNYA

Trump'tan çok konuşulacak Fransa protestoları açıklaması!

ABD Başkanı Donald Trump, Fransa genelinde Sarı Yelekliler tarafından düzenlenen akaryakıt eylemleri ile ilgili Twitter hesabından çok konuşulacak bir açıklama yaptı.

Abone ol

Fransa’da 17 Kasım’da başlayan akaryakıt eylemleri şiddetini arttırarak devam ederken ABD Başkanı Donald Trump, protestolara ilişkin dikkat çeken açıklamalar yaptı. Trump Twitter hesabından yaptığı ilk paylaşımında, "Paris Anlaşması, Paris için pek de işe yaramıyor. Fransa'nın her yerinde protesto ve kargaşa var. İnsanlar doğayı koruma önlemi olarak üçüncü dünya ülkelerine büyük meblağlar ödemek istemiyor. 'Trump'ı istiyoruz' naraları atıyorlar. Fransa'yı seviyorum" ifadelerini kullandı.

"SİZDEN İSTEDİĞİMİZ TEK ŞEY...": Trump ardından açıklamalarına şu şekilde devam etti: Avrupa Ordusu fikri Birinci ve İkinci Dünya Savaşı'nda işe yaramadı. Fakat ABD sizin için oradaydı ve her zaman yanınızda olacak. Sizden istediğimiz tek şey NATO'ya olan ödemelerinizi yapmanız. Almanya GSYİH'nin yüzde 1'i kadarını öderken ABD yüzde 4.3'ünü Avrupa'yı korumak için ödüyor. Adil değil.

Trump, Haziran 2017'de, ülkesini iklim değişikliğiyle küresel mücadeleyi hedefleyen Paris Anlaşması'ndan çekme kararı aldığını açıklamıştı.

Fransa'da Sarı Yelekliler gözaltına alındı sayı her an artıyorFransa'da Sarı Yelekliler gözaltına alındı sayı her an artıyorFransa'da Sarı Yelekliler gözaltına alındı sayı her an artıyorHABERİN FOTOĞRAFLARI İÇİN TIKLAYIN