BIST 9.541
DOLAR 32,60
EURO 34,87
ALTIN 2.494,98
HABER /  DÜNYA

Trump’tan çok kızdıracak İran açıklaması! Akılsız Obama...

İRAN 'da 5 gündür devam eden eylemler dünya ülkelerinin de gündeminde...İran eylemlerden ABD'yi sorumlu tuttu, Trump ise Twitter üzerinden İran'ı çok kızdıracak bir açıklama daha yaptı. İran konusunda Obama'yı da suçlamayı ihmal etmeyen Trump ABD'nin yaşananları izlediğini söyledi.

Abone ol

İran'da 5 gündür devam eden halk ayaklanması sonrasında ABD Başkanı Donald Trump'tan yeni bir mesaj geldi. Trump, Twitter'dan açıklama yaptı ve hem Tahran yönetimini eleştirdi hem de Obama'yı topa tuttu.

İran’da 21 kişinin hayatını kaybettiği halk gösterileri sonrasında Donald Trump yeni bir açıklama yaptı.

Trump, çok sık kullandığı Twitter üzerinden, “İran halkı sonunda gaddar ve yozlaşmış İran rejimine karşı harekete geçmeye başladı. Başkan Obama’nın akılsızca verdiği para terörizme ve onların ‘ceplerine’ girdi. İnsanların çok az gıdası var, enflasyon yüksek ve insan hakları yok. ABD, yaşananları izliyor” mesajını paylaştı.

İRAN 3 ÜLKEYİ SORUMLU TUTTU

İran Milli Güvenlik Yüksek Konseyi Sekreteri Ali Şemhani İran'daki protestolarla ilgili yapılan sosyal medya paylaşımlarının ABD, Suudi Arabistan ve İngiltere tarafından yönetildiğini öne sürdü.
Lübnan medyasına konuşan Şamhani, "İran'daki durumla ilgili etiketler ve mesajlar ABD, İngiltere ve Suudi Arabistan'dan geliyor. Durumla ilgili sosyal medya ağlarında yaşanan şey, İran halkına karşı bir vekalet savaşıdır" dedi.

AB İRAN SESSİZLİĞİNİ BOZDU

İRAN’da geçen haftadan bu yana yaşanan eylemler karşısında dikkat çekici bir tepkisizlik sergileyen Avrupa Birliği sonunda sessizliğini bozdu. AB adına sosyal medya aracılığıyla yapılan bir açıklamada İran’ın barışçıl gösteri ve ifade özgürlüğünü garanti etmesinin umduğu belirtildi.

ABD'den İran çıkışı! Eylemleri sahiplendi...ABD'den İran çıkışı! Eylemleri sahiplendi...ABD'den İran çıkışı! Eylemleri sahiplendi...ABD'den İran çıkışı! Eylemleri sahiplendi...HABERİN FOTOĞRAFLARI İÇİN TIKLAYIN

AB Dışişleri ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini’nin sözcüsü Catherine Ray tarafından sosyal medya üzerinden yapılan açıklamada, AB’nin İran’daki gelişmeleri izlediği ve İran makamlarıyla temas halinde olduğu belirtildi. Gelişmeleri gözlemlemeyi sürdüreceklerini ifade eden Ray, “İran Cumhurbaşkanı Ruhani’nin açıklamalarının ardından barışçıl gösteri ve ifade özgürlüğünün garanti edilmesini umuyoruz” ifadelerini kullandı.

Hamaney'den İran'daki eylemlerle ilgili son dakika açıklaması

İran'da neler oluyor? İsyanın perde arkası bomba!