BIST 9.645
DOLAR 32,56
EURO 34,91
ALTIN 2.430,08
HABER /  DÜNYA

Trump'ın danışmanı Flynn'in şok 15 Temmuz videosu

Donald Trump'ın ekibinde yer alan emekli korgeneral Mike Flynn'in 15 Temmuz darbe girişimini desteklediği ortaya çıktı.

Abone ol

Flynn, Erdoğan yönetiminin Türkiye'yi İslamcılığa kaydırdığını söyleyip darbeyi destekleyen ifadeler kullanıyor. Konuşmasına bakıldığında Flynn’in o sırada bu darbe girişimini Gülen örgütünün değil ordu içindeki laik subayların yaptığını zannetiği de anlaşılıyor.

Donald Trump’ın Ulusal Güvenlik Danışmanlığına getirilen emekli Korgeneral Mike Flynn’in 15 Temmuz başarısız darbe girişimi günü yaptığı bir konuşmada özetle ‘Türkiye’de halen devam eden bir darbe var. Türk Ordusu NATO ve BM’ye bağlılığını açıkladı. Evet bu alkışlanmaya değer’ dediğine dair bir video ortaya çıktı.

Şok ayrıntıyı Hürriyet gazetesi Washington muhabiri Tolga Tanış duyurdu.

GÜLEN'E KARŞI AMA DARBEYE SICAK

ABD’de 8 Kasım seçim günü The Hill sitesine yazdığı makalede Fetullah Gülen’in Türkiye’ye iade edilmesi gerektiğini savunan Flynn’in, darbe girişimi günü Cleveland’da İslam karşıtı görüşleriyle bilinen ‘ACT For America’ Örgütü’nün toplantısında ise şunları söylediği görülüyor:

 “Kariyerimin büyük bölümünü halen aktif olarak içinde bulunduğumuz (Irak, Afganistan) bölgelerde geçirdim. Muhtemelen çoğunuz bilmiyorsunuz, ama şu anda Türkiye’de halen devam eden bir darbe var. Ben da az önce bizde eğitim almış, Türk Ordusu’ndaki bir arkadaşımla sürekli iletişim halindeydim.

"TÜRKİYE İSLAMİ BİR DEVLETE DOĞRU DÖNÜŞMEYE BAŞLADI"

 Türk ordusu başarılı olacak mı olmayacak mı bilmiyorum ama, Türk ordusu yıllardır baltalanıyor. Türkiye gerçekten seküler bir ülke haline gelmişti. Sonra normal seküler bir ulus devlet, İslami bir devlete doğru dönüşmeye başladı. Başkan Obama’ya çok yakın olan Erdoğan yönetimindeki Türkiye bu.

"ALKIŞLAMAYA DEĞER"

O yüzden bu akşam neler olacağını görmeyi merakla bekliyorum. Bu akşam ordunun açıkladığı şeylerden biri de… Buradan muhtemelen 8 saat (aslında fark 7 saatti) ilerideler, o yüzden muhtemelen (Türkiye’de) saat aşağı yukarı 3.00 - 4.00. Ordunun derhal söylediği, ‘NATO’ya, Birleşmiş Milletler’e olan sorumluluklarımızı tanıyoruz, dünya tarafından seküler bir ülke olarak görülmek istiyoruz.’ İşte ordu bu. (Bu sırada salondan alkışlar yükseliyor.) Evet bu alkışlanmaya değer.”