BIST 9.619
DOLAR 32,60
EURO 34,88
ALTIN 2.497,73
HABER /  GÜNCEL

Trump'ın damadı gaz verdi! İran-Suud savaşına doğru

İran-Suudi Arabistan savaşına doğru adım adım ilerliyoruz. Star gazetesi yazarı Ardan Zentürk, Suudi Arabistan'ın son dönemdeki hamlelerini köşesinde yazdı.

Abone ol

Suudi Arabistan'da prensler ve işadamlarına yönelik tutuklamalar ve Lübnan Başbakanı Hariri'nin istifası ne anlama geliyor?

Bölgede yükselen tansiyonu köşe yazısında analiz eden Star gazetesi yazarı Ardan Zentürk, Trump'ın damadına dikkat çekerek, İran-Suudi Arabistan savaşının tezgahlandığını, bunun bölge için felakete yol açacağını yazdı. İşte o yazının ilgili bölümü:

TRUMP'IN "KARARLI SİYONİST AİLEDEN" GELEN DAMADI
"Suud’da yaşanılan olayların ekonomik yönünü daha önce yazdım: Trump’ın kestiği 350 milyar dolarlık haracı karşılamak için prenslerin malına mülküne el koyuyorlar.

İşin siyasi yönünde ise tutuklanan söz konusu isimler ABD-İsrail ittifakının zorladığı İran-Suudi savaş senaryosuna karşı direnip, önlenmesi için çaba gösteren barışçı bir lobi...

Hatta bu konuda, Hizbullah’ın desteklediği Hıristiyan siyasetçi Michel Aoun’u Lübnan Cumhurbaşkanı yaparak Tahran’la ilişkilerini iyi seviyeye çekmiş Lübnan Başbakanı Hariri’den “arabuluculuk talebini” yapanlar da aynı isimler.

Hariri,bir gün önce İran dini lideri Hamaney’in başdanışmanı Ali Ekber Velayeti ile bu konuyu konuşuyor, bir gün sonra apar-topar Suudi Arabistan’a çağrılıyor, “istifa ettirilip”, rehin alınıyor!..

İşi tetikleyen bir ziyaret var. Trump’ın “kararlı siyonist aileden” gelen damadı Jared Kushner’in Riyad’a yaptığı gizli ziyaret ve kankası veliaht prens Muhammed bin Salman ile görüşmesi...

Emperyalizm, Suudi ve BAE veliaht prensleriyle “damat” Kushner arasında kurulan üçgen içinde hem Arap dünyasına yeniden şekil vermeye çalışıyor hem de, İslam için büyük felaket olarak kabul edilen Suud-İran savaşının da zeminini hazırlıyor."

Ardan Zentürk'ün yazısının tamamı

KİM BU KUSHNER AİLESİ?
Kushner ailesi aslında soykırım'dan kurtuldu ve Nazi kamplarından çıktıktan sonra 1949 yılında Polonya'dan Amerika'ya göç etti. Büyükbaba Yosef (Joseph) Kushner Polonya'dan göç ettiğinde inşaatlarda, başta inşaat işçisi olarak çalıştı ve sonraları ise inşaat işine el atarak çocuklarına oldukça parlak bir gelecek tesis etti.

Jared Kushner'in babası Charles Kushner 1985 yılında KUSHNER COMPANİES isimli şirketini 1985 yılında kurdu ve sürekli büyüyerek 1999 ve 2005 yıllarında ERNST AND YOUNG en iyi yatırımcı ödüllerini alarak saygınlığına saygınlık kattı. Dede Kushner bu arada unutulmadı ve adına iki okul yapıldı; JOSEPH KUSHNER HEBREW ACADEMY ve RAE KUSNER YESHIVA HIGH SCHOOL.

2005 yılında Baba Kushner, usulsüz seçim kampanyası yardımında bulunmaktan ceza aldı ve 2 yıl hapse mahkum edildi. Bir yıl sonra şartlı olarak tahliye edildi. 2007 yılında New York'un 666 numaralı caddesinde 1.8 milyar dolara bir yer satın aldı. O yıllarda Kushner ailesi Demokratik parti destekçisi idiler. Şirketlerin değeri 10 milyar dolarak olarak ifade ediliyor...

EMLAK KRALI
Günümüz önemli simi JARED ise 1981 yılında New Jersey'de Dünya'ya geldi. Harward ve New York üniversitelerinde eğitimini iyi dereceler ile bitirdi ve iş hayatına baba tezgahında devam etti. Ve 2007 yılından itibaren şirketlerin başına geçti. Emlak işinin yanı sıra basın ve özellikle yaşlılık sigortası konularında ilerledi.

EMLAKÇI VE GAZETECİ....
Şirketler topluluğunda oldukça saygın ortaklar, bankalar ve sigorta şirketleri var. Bu durum şirketi çok daha saygın ve sağlam hale getiriyor.
İDB , BANK HAPOALİM , HAREL SİGORTA gibi İsrail'in önde gelen kurumları da bu şirketler arasında yer alıyor. Jared Kushner, 2009 yılında Donald Trump'ın kızı İvanka Trump ile evlendi.

UZUN DİN EĞİTİMİ ALIP YAEL KUSHNER ADINI ALDI
Tabi ki iyi ve dini bütün bir Yahudi olarak sevdiği kızla, Yahudi inancına geçmeden evlenmedi. İVANKA Yahudiliğe geçebilmek için gereken uzun dini eğitimi geçti ve YAEL KUSHNER adını alarak YAHUDİ dinine yatay geçiş yapmış oldu.

TRUMP'IN SEÇİM VAADİ
Kushner çiftinin 3 çocuğu var. ABD politikasında özellikle İSRAİL-ABD ilişkilerinde özel bir yer alması da beklentiler arasında. İsrail ile ilgili olarak Trump seçim vaatleri arasında Kudüs'ün, İsrail'in ebedi başkenti kabul edilerek ABD Büyükelçiliği'nin Tel-Aviv'den Kudüs'e taşınacağını alenen beyan ettiği biliniyor.