BIST 9.525
DOLAR 32,52
EURO 34,75
ALTIN 2.496,26
GÜNCEL

Trump’ın ABD Büyükeliçiliği açılış konuşması

KUDÜS'deki ABD Büyükelçiliğinin açılışında Donald Trump ile kızı ve damadının şovu vardı. Trupm video konferans ile açılışa katılırken ABD büyekçiliğinin açılışını Yahudi asıllı damadı Jared Kushner ve kızı İvanka Trump yaptı. Trump açılışta bakın neler söyledi.

İsrail bir yandan katliam yaparken bir yandan da Trump'a ve Yahudi damadına şov yaptırdı. Amerika Birleşik Devletleri'nin Kudüs Büyükelçiliğinin açılışından yansıyan görüntüler dünyadan tepki aldı. Arap birliği acil olarak toplanıyor.

ABD büyükelçiliği açılış töreni Türkiye saatiyle 16.00'da yapıldı. Büyükelçiliğin taşındığı caddeye İsrail ve ABD bayraklarının yanı sıra “Siyon dostu Trump” ve “Trump İsrail’i büyük yaptı” yazılı billboardlar asıldı. Törene katılmayan ABD Başkanı Trump, canlı yayınla açılışa bağlandı.

TRUMP'IN CANLI YAYINDAKİ SÖZLERİ: Donald Trump Kudüs'ü tanıyan ilk ülkenin ABD olduğunu belirterek şunları söyledi:

-Amerika Birleşik Devletleri İsrail'i tanıyan ilk devlet oldu. Ve bugün resmi olarak ABD'nin Kudüs'teki büyükelçiliğini açmış bulunuyoruz. Tebrikler. Çok uzun zaman önce yapılması gereken bir şeydi. İsrail egemen bir devlet. Diğer egemen devletler gibi de kendi başkentini tayin etme şansına sahiptir. Ancak yıllarca bu aşikar gerçeği kabul etmekte geç kaldık. İsrail'in başkenti Kudüs'tür. Ve benim talimatım uyarınca ABD olarak Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanımıştır. Bugün büyükelçiliğimizi bu tarihi ve kutsal topraklarda açmış bulunuyoruz. Ve bu büyükelçiliği planlanandan çok daha önce gerçekleştirmiş oluyoruz.'

Sitene Ekle