BIST 9.080
DOLAR 32,40
EURO 35,15
ALTIN 2.325,29
HABER /  DÜNYA

Trump'a yalancı demişti! Putin eski FBI başkanına sahip çıktı

RUSYA Devlet Başkanı Vladimir Putin, Rus halkının sorularını yanıtladı. FBI eski Direktörü Comey ile ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Abone ol

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, ABD’nin Rusya’ya yönelik yeni yaptırım hamlesinin “mantıksız” olduğunu savunarak, “Bu yaptırımlar ABD’nin yerel politikalarında yaşanan çekişmeye işaret ediyor.” dedi.

Putin, başkent Moskova’da geleneksel olarak düzenlenen “Direk Hat” adlı programda halktan gelen soruları yanıtladı. Putin, Rusya-ABD ilişkilerine dair bir soru üzerine, Washington'u düşman olarak görmediklerini ve birçok alanda iş birliğini yapmaya hazır olduklarını söyledi. 

JAMES CORNEY'E SİYASİ SIĞINMA HAKKI

Eski Federal Soruşturma Bürosu (FBI) Direktörü James Comey'in ABD Kongresinde ifade vermesine ilişkin bir soruya cevap veren Putin, Comey'in Rusya'nın seçimlere siber saldırı ile müdahale ettiğine dair kanıt sunamadığını belirtti.

Putin, Comey'in ABD Başkanı Donald Trump ile görüşmelerini not almasını ve üçüncü şahıs üzerinden basına iletilmesini "tuhaf" olarak nitelendirerek, bu durumda Comey'in eski NSA teknisyeni Edward Snowden'dan hiçbir farkı olmadığını savundu.

Comey'in istihbarat şefi gibi değil de bir görüşü savunan aktivist gibi davrandığını söyleyen Putin, "Eğer Comey'e ifadelerinden ötürü soruşturma açılırsa ona Rusya'da siyasi sığınma hakkı vermeye hazırız." dedi.

JAMES COMEY NE DEMİŞTİ?

James Comey, Trump yönetiminin FBI'ın iyi yönetilmediğini iddia ederek kendisini ve liderliğini karalamasının yanlış olduğunu söyledi. Comey, Trump tarafından, "Rusya soruşturmasının gidişatını değiştirmek amacıyla görevden alındığımdan şüphem yok" dedi.

Eski FBI Başkanının, Trump'ın Rusya ile gizli bir anlaşması olup olmadığına ilişkin soruya yanıtı ise, "Buna açık bir toplantıda cevap veremem" oldu. Senato İstihbarat Komitesi'ndeki oturumda Comey'e, Trump ile görüşmelerini neden kaydettiği de soruldu. Comey bu soruya "Yalan söyleyeceğinden korktuğum için" yanıtını verdi.