BIST 9.722
DOLAR 32,57
EURO 34,94
ALTIN 2.426,15
HABER /  GÜNCEL

Trump'a Kıbrıs'tan ayar verdi! Yılanla yatağa girme

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, El Bab'dan sonra hedefin Rakka olduğunu belirterek, terör örgütleriyle ortak hareket eden ABD'yi uyardı.

Abone ol

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ve Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Lefkoşa'da yaptıkları başbaşa ve heyetlerarası görüşmelerin ardından ortak basın toplantısı düzenledi.

Rakka operasyonu hazırlıklarına ilişkin değerlendirmelerde bulunan Çavuşoğlu, Fırat Kalkanı harekatının başarılı şekilde devam ettiğini belirtti.

"45 BİN SURİYELİ GERİ DÖNDÜ"

El Bab'ın tamamen kuşatıldığını ve kentte ilerlemelerin devam ettiğini dile getiren Çavuşoğlu, bölgeye bugüne kadar Türkiye'den 45 bin Suriyelinin geri döndüğünü ifade etti.

Çavuşoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bahsettiği terörden arındırılmış güvenli bölgenin kendiliğinden tesis edilmeye başlandığını da belirtti.

"EL BAB'DAN SONRA HEDEF RAKKA"

El-Bab'tan sonra hedefin Rakka olduğunu belirten Çavuşoğlu, "Bizim tutumumuz son derece nettir. Araziyi ve Suriye'yi biliyoruz. Suriye halkı bizim kardeşimizdir. Yanlış adımlardan vazgeçmemiz lazım" dedi.