BIST 9.080
DOLAR 32,38
EURO 35,19
ALTIN 2.325,14
HABER /  DÜNYA

Trump: Seçimleri kaybedersek ülkede şiddet başlar

AD Başkanı Donald Trump, Beyaz Saray'da ağırladığı Evanjelist dini liderlere, "6 Kasım'da yapılacak ara seçimlerde Cumhuriyetçiler Kongre'de kontrolü kaybederse ülkede şiddet dalgası başlayabilir" dedi.

Abone ol

ABD Başkanı Donald Trump, Pazartesi akşamı Beyaz Saray'da yemekte evanjelist dini liderlere verdiği yemekte ara seçim tehdidinde bulundu. Evanjelistlerin oyunu alabilmek için Rahip Burunson bahanesiyle Türkiye'ye ekonomik savaş başlatan Trump'ı seçimleri kaybetme korkusu sardı. Trump, yemekte 6 Kasım'da yapılacak ara seçimlerde Cumhuriyetçiler'in Kongre'de kontrolü kaybetmesi durumunda ülkede şiddet dalgasının başlayabileceğini söyledi.

VAAZLARINIZDA CEMAATİNİZİ OY KULLANMAYA İKNA EDİN... New York Times gazetesi, Hristiyan din adamlarına verilen yemekteki konuşmaların ses kaydını yayımladı. Kayıtta Trump, rahiplerden vaazlarında cemaatlerini Kasım'da oy kullanmaya ikna etmesini isteyerek "Sahip olduğunuz her şeyi kaybetmeye sadece bir seçim uzaktasınız" diyor ve Kongre'deki Demokratlar'ı kastederek "Kongre'yi kaybedersek her şeyi derhal bitirecekler" diyor.

ŞEÇİMLERİ KAYBEDERSEK ŞİDDETE BAŞVURACAKLAR... Trump şöyle devam ediyor: "Şimdiye kadar yaptığımız her şeyi tersine çevirecekler. Bunu süratle ve şiddete başvurarak yapacaklar. Şiddet var. Antifa'ya (faşizm karşıtı hareket) ve diğer bazı gruplara bakın. Bunlar şiddet dolu insanlar" dedi.