BIST 9.717
DOLAR 32,47
EURO 34,96
ALTIN 2.436,18
HABER /  DÜNYA

Trump savaş ilan etti: Füzelerimiz geliyor hazır ol Rusya!

Suriye'deki kimyasal gerilim ABD Başkanı Donald Trump'ın Twitter hesabı üzerinden yaptığı son dakika "Füzelerimiz geliyor hazır ol Rusya!" paylaşımıyla iyice tırmandı. Sosyal medya üzerinden restleşme büyüdü. Pentagon kafa karıştırdı.

Abone ol

SURİYE'de 3. Dünya Savaşı mı başlıyor? Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi, ABD ile Rusya'nın bilek güreşi sonucu kilitlenmesinin ardından iki taraf da birbirlerine gözdağı vermeye başlamıştı. Günün en bomba açıklaması ABD Başkanı Donald Trump'tan geldi. Trump Twitter hesabı üzerinden, "Füzelerimiz geliyor hazır ol Rusya!" mesajı paylaştı. Rusya anında cevap verdi: "Akıllı füzeler yasal hükümetleri değil teröristleri vurmalı..." Trump sosyal medya üzerinden ikinci mesajında "Silahlanma yarışını durduralım" çağrısı yaparken Rusya, "ABD'nin nükleer silahlarından başlayalım" karşılığı verdi. Pentagon, Trump'ın tweetleri için, "Beyaz Saray'a sorun" derken, Suriye, ABD'yi 'uydurma delillerle vurma hazırlığı yapmakla' suçladı. İşte an be an kriz...

18:38SAVUNMA BAKANI AÇIKLADI: ORDU HAZIR!

ABD Savunma Bakanı Mattis, ordunun olası seçenekleri Trump'a sunmaya hazır olduğunu açıkladı.

17:47PUTİN'DEN AÇIKLAMA

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Suriye'de artan uluslararası tansiyonla ilgili konuştu. Putin, "Dünyanın durumu endişe verici. Sağduyunun galip gelmesini umuyoruz. Rusya, yabancı ortaklarıyla yapıcı ilişkiler geliştirecek. Rusya uluslararası hukuktan doğan tüm yükümlülüklerine saygı duyuyor" ifadelerini kullandı.

17:44RUSYA'DAN İLK HAMLE GELDİ

Rusya Genelkurmay Başkanlığı Ana Operasyon Dairesi Başkan Yardımcısı Korgenaral Viktor Poznihir; Rus askeri polisinin, kimyasal saldırı iddialarının merkezindeki Doğu Guta'nın Duma ilçesine yarın gireceğini duyurdu.

Bir açıklamada İran'dan: Şam'ın yanında yer alacağız

16:02PENTAGON'DAN TRUMP AÇIKLAMASI

 ABD Başkanı Donald Trump'ın "Hazır ol Rusya, çünkü şirin, yeni ve akıllı (füzeler) gelecek" tweetiyle ilgili yöneltilen sorular üzerine Savunma Bakanlığı (Pentagon), "Beyaz Saray'a sorun" açıklaması yaptı. Pentagon, olası Suriye saldırısı için "Potansiyel gelecekteki askeri eylemlerle ilgili yorum yapmıyoruz" dedi.

15:20RUSYA'DAN TRUMP'A İKİNCİ CEVAP

ABD Başkanı Trump'ın ikinci tweetine Zaharova'dan yine jet cevap geldi.  Zaharova, Trump'ın silah yarışına sona erdirme çağrısı için "İyi fikir, buna ABD'nin kimyasal silahlarıyla başlayabiliriz" açıklamasıyla yanıt verdi.

15:05SURİYE: ABD BAHANE ARIYOR

 Suriye Dışişleri Bakanlığı, ABD'nin 'yalan ve uydurmaları Suriye'yi hedef almak için kullandığını' iddia etti. Bakanlık, ABD'nin tavrını 'düşüncesiz' olarak nitelerken, Trump'ın açıklaması nedeniyle 'şaşkınlık' yaşanmadığını ifade etti.

14:45TRUMP'TAN RUSYA'YA İKİNCİ MESAJ

ABD Başkanı Trump, "Füzelerimiz geliyor" tweetine Rusya'nın verdiği cevap üzerine ikinci bir paylaşım daha yaptı. Trump, "Rusya ile ilişkilerimiz Soğuk Savaş dönemi de dahil en kötü seviyede. Bunun için neden yok. Rusya'nın ekonomisine yardım etmemiz için bize ihtiyacı var, bu çok kolay bir şey, tüm milletler birlikte çalışmalı. Silahlanmayı durdurun" dedi.

FLAŞRUSYA'DAN TRUMP'A ANINDA CEVAP..

Rusya, ABD Başkanı Donald Trump'ın 'akıllı füze' tehdidine anında cevap verdi. Rusya Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Zaharova, Facebook hesabından yaptığı açıklamada, "Akıllı füzeler yasal hükümetleri değil teröristlere doğru uçmalı" ifadelerini kullandı.

Rusya'dan 'füzelerimiz geliyor' diyen Amerika'ya flaş yanıt (Açıklamanın tamamı için tıklayın)

FLAŞFÜZELERİMİZ GELİYOR HAZIR OL RUSYA

Suriye'deki kimyasal saldırı krizinde Rusya ile ABD resmen savaşın eşiğine gelirken, ABD Başkanı Donald Trump Twitter hesabı üzerinden resmen resmen savaş ilan etti. Trump mesajında "Füzelerimiz geliyor, hazır ol Rusya" yazdı. Trump, "Rusya, Suriye'ye ateşlenen herhangi ve bütün füzeleri düşüreceği sözü verdi! Hazır ol Rusya, çünkü onlar geliyor olacak, güzel ve yeni ve 'zeki'! Gazla öldüren ve bundan keyif alan bir hayvanla partner olmamalısınız" cümlesine yer verdi.

Amerika mı Rusya mı? Hangisinin daha çok silahı varAmerika mı Rusya mı? Hangisinin daha çok silahı varAmerika mı Rusya mı? Hangisinin daha çok silahı varAmerika mı Rusya mı? Hangisinin daha çok silahı varHABERİN FOTOĞRAFLARI İÇİN TIKLAYIN



SAVAŞRUSYA: ABD'Yİ ANINDA VURURUZ

Rusya Federasyon Konseyi Güvenlik Komitesi Başkan Yardımcısı Yevgeniy Serebrennikov, ABD’nin Suriye’de Rus güçlerini vurması halinde derhal karşılık vereceklerini söyledi. Rusya'nın Lübnan Büyükelçisi de Suriye'ye ateş edilen herhangi bir ABD füzesinin vurulacağını açıklamıştı. Alexander Zasypkin, Hizbullah'a yakın El Manar televizyonuna yaptığı açıklamada, "Eğer Amerikalılar bir füze ateşlerse füzeler düşürülecek" ifadelerini kullandı.