BIST 9.645
DOLAR 32,58
EURO 34,82
ALTIN 2.419,21
HABER /  DÜNYA

Trump: Kaşıkçı kesinlikle ölmüşe benziyor

ABD Başkanı Donald Trump, kayıp gazeteci Cemal Kaşıkçı hakkında konuştu. Kaşıkçı için "Kesinlikle ölmüşe benziyor" açıklaması yapan Trump, Suudi Arabistan için de "sonuçları ağır" olacak ifadesini kullandı.

Abone ol

ABD Başkanı Donald Trump, Suudi Arabistan'ın İstanbul Başkonsolosluğu'na giriş yaptıktan sonra bir daha kendisinden haber alınamayan Cemal Kaşıkçı için öldürülmüş olma ihtimalinin yüksek olduğunu söyledi. 

Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın kaybolmasıyla ilgili soru işaretleri artıyor. Türkiye'nin isteği üzerine Suudi yetkililer, her iki ülkenin katılımıyla ortak soruşturma grubu kurulmasını kabul etmesiyle konsoloslukta başlayan inceleme ise sürüyor.

TRUMP'TAN SON DAKİKA AÇIKLAMASI

Bu arada öldürülmüş olabileceği ihtimali her geçen gün yükselirken ABD Başkanı Donald Trump, dün akşam bir açıklama yaparak bu iddiaları daha da güçlendirdi.

ABD’nin Montana eyaletinde seçim çalışmaları yapan ABD Başkanı Trump, bir gazetecinin “Sizce Kaşıkçı öldü mü?” şeklindeki bir soruya cevap veren Trump, şu ifadeleri kullandı:

"Kaşıkçı kesinlikle ölmüşe benziyor. Bu çok kötü bir durum. Soruşturmanın sonuçlarını bekliyorum. Bundan eğer Suudi Kraliyeti sorumluysa sonuçları ağır olacak."

ABD Başkanı, "Eğer çok büyük bir mucize olmazsa onun (Kaşıkçı'nın) öldüğünü kabul ediyorum. Bu, gelen tüm istihbaratlara dayanıyor" dedi.

PENCE: TRUMP KARARINI VERECEK

ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence de Colorado eyaletinde katıldığı bir toplantıda, gazetecilerin Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı olayı hakkında hakkındaki sorularını cevapladı. Pence, şunları kaydetti:"Dünya bu konuda ne olduğuna dair bir cevap bekliyor. Olayda sorumluluğu olanlar hesap vermeli. Emin olabilirsiniz ki olaya dair bilgileri bir araya getireceğiz ve Başkan Donald Trump kararını verecek. Eğer bir gazeteci böylesine bir şiddet sonrasında hayatını kaybediyorsa bu özgür ve bağımsız basın adına önemli bir tehdittir. Bunun bir bedeli olacaktır."

İki gün önceki açıklamasında da Pence, "Dünyanın gerçeği bilmesi önemli. Eğer Kaşıkçı gerçekten öldürülmüşse bunun sorumlusunun kimler olduğunu bilmeli ve onları sorumlu tutmalıyız" değerlendirmesini yapmıştı.