BIST 9.716
DOLAR 32,54
EURO 34,91
ALTIN 2.428,24
HABER /  DÜNYA

Trump, İran kararını yarın açıklayacak

ABD Başkanı Donald Trump, uluslararası toplumla İran arasında 2015'te varılan nükleer anlaşmanın akıbetine ilişkin kararını yarın ABD saatine göre 14.00'da (TSİ 21.00) açıklayacağını duyurdu.

Abone ol

ABD Başkanı Donald Trump, ''en kötü anlaşmalardan biri" olarak tanımladığı İran ile nükleer anlaşmayla ilgili kararını yarın verecek. Saat 21.00'da kamuoyuna açıklanacak kararla birlikte İran'a yeni yaptırımların gelebileceği belirtiliyor.

Seçim kampanyası döneminden bu yana söz konusu anlaşmanın "ABD tarihindeki en kötü anlaşmalardan biri olduğunu" savunan Trump, anlaşmadan çekilebileceğine ilişkin sinyaller vermişti. 

Daha önceki açıklamalarında Trump, İran'la nükleer anlaşma konusunda 12 Mayıs'ta nihai kararını açıklayacağını belirtmiş ve ABD'nin anlaşmadan çıkıp İran'a yeniden yaptırımlar uygulayabileceği mesajını vermişti. 

Söz konusu ülkeler İran'ın nükleer programına girmeyi kabul etmesi karşılığında uygulanan bazı ekonomik yaptırımları kaldırmayı kabul etmişti. 

Almanya ve Fransa ise Dışişleri Bakanları aracılığıyla bugün yaptıkları açıklamalarında İran ile nükleer anlaşmaya bağlı kalacaklarını yineledi.