BIST 9.692
DOLAR 32,59
EURO 34,87
ALTIN 2.496,52
HABER /  DÜNYA

Trump gece yarısı eşiyle! Serdar Turgut şahit olduğu olayı anlattı

Habertürk yazarı Serdar Turgut, bugünkü köşe yazısında ABD Başkanı Donald Trump'ın Suriye'den çekilme kararının arkasında gizli Amerikan planının olup olmadığı sorusuna yanıt verdi. Turgut'a göre yeni Amerikan planı yok ve Trump kararı kendi başına aldı. Turgut, ayrıca şahit olduğu bir olayı anlattı.

Abone ol

ABD Başkanı Donald Trump'ın Suriye'den çekilme kararı şüpheyle karşılandı. Terör örgütü YPG'ye yatırım yapan, sayısız üs kuran ve binlerce askerini Suriye'ye yığan Amerika'nın sürpriz hamlesinin arkasında gizli bir plan olduğu konuşuldu.

STRATEJİ FİLAN YOK
Habertürk Washington muhabiri Serdar Turgut, merak edilen soruya bugünkü yazısında yanıt verdi. Turgut, "Ortada yeni bir Amerikan planı, yeni bir strateji filan yok. Bütün son gelişmeler bu başkanın yönetim üslubundan, spontane hareket edip insanları şaşırtmaktan zevk almasıyla açıklanabiliyor." diye yazdı.

Çarşamba gecesi onun tüm hayata bakışını, yönetim felsefesini açıklayan bir gelişmeye de şahit olduğunu yazan Turgut, olayı okurlarıyla paylaştı.

TESADÜFEN ŞAHİT OLDUĞUM OLAY
"(...)Pentagon’da görevli arkadaşım sabah konuşurken bana "Sen hiç kiliselerdeki gece yarısı ayinlerine şahit oldun mu" diye sordu. Böyle şeylerle fazla alakam olmadığını söyledim ama o "Mutlaka bir kez olsun görmelisin çok ilginç ve renkli geçer. Ben bu gece gideceğim istersen birlikte gidebiliriz" dedi. İtiraf etmeliyim ki eğer gece çıkma planı yapacaksam aklıma hiç gelmeyecek bir şey teklif ediyordu.

DAHA SONRA GÜVENLİK TİMLERİ GELDİ
"Görmüş olayım bari"
diyerek kabul ettim. Gece kiliseye gittiğimizde salonun hayli dolu olduğunu gördüm. Bir süre geçince ayin başlamışken Başkan Trump karısı Melania ile birlikte kiliseye girip ortalarda bir yere oturdu. Salonda hiç bir güvenlik tedbiri, korumalar, polis filan yoktu.

Büyük ihtimalle Trump aniden, içinden geldiği gibi hareket edip güvenliğe bile haber vermeden Beyaz Saray’dan çıkıp gelmişti kiliseye. Daha sonra güvenlik timleri geldiler tabii ama arada geçen o boşlukta her şey yaşanabilirdi.

Arkadaşım bana "Bu yaşadığımız Başkan’ın Suriye kararını da nasıl aldığını gösteriyor aslında" dedi. Birden aklına geliyor, kendi kafasına yatıyorsa uygulayıveriyor. Onun için çalışanlar şaşırsalar da ona sonradan yetişmeye uğraşıp duruyorlar. Suriye kararında da ulusal güvenlik kadroları böyle bir şeyin geleceğini son dakikaya kadar bilmiyorlardı.

Serdar Turgut'un yazısının tamamı