BIST 9.682
DOLAR 32,55
EURO 34,92
ALTIN 2.425,21
POLİTİKA

Trump fena gaf yaptı! Sosyal medya yıkıldı

Trump, Norveç Başbakanı'nı ağırlarken Oslo'ya F-52 sattıklarından söz etti. Ama böyle bir savaş uçağı bulunmadığından bir kez daha sosyal medyada alay konusu oldu.

Beyaz Saray'da Norveç Başbakanı Erna Solberg ile ortak basın toplantısı düzenleyen ABD Başkanı Donald Trump'tan yine herkesi şaşırtan bir açıklama geldi.

Trump'ın ABD'nin Norveç'e kasımda F-52 ve F-35 savaş uçakları teslimatına başladığını söylemesi, ''Bununla ne demek istemektedir'' yorumlarını beraberinde getirdi.

SAYILAR BİRBİRİNE KARIŞTI

Zira ABD F-52 tipi diye bir savaş uçağı üretmiyor. Ancak Norveç'e 52 adet F-35 savaş uçağı sattı. Bunların ilk üçünün teslimatı kasımda yapıldı.Salondaki geri dönüşten bir hata yaptığını anlayan Trump durumu toparlamaya çalıştı: ''Toplamda 52 sattık ve bir kısmı şimdiden verildi, hatta takvime göre erken teslim edildi. 10 milyar dolarlık bir sipariş sözkonusu.''

TWİTTER YIKILDI

Ama yanlışını tam manasıyla düzeltmediğinden sosyal medyada alay konusu oldu. Twitter'da 'The Hoarse Whisperer' isimli kullanıcı ''F-52'ler, öyle gizli bir uçaktır ki, ordu bile adını duymamıştır. Lakin ben bu çok gizli görüntüyü ele geçirmeyi başardım. Paylaşmayın. Çok gizli'' diyerek bir görsel paylaşımı yaptı.

Sitene Ekle