BIST 8.718
DOLAR 32,33
EURO 35,19
ALTIN 2.246,95
HABER /  DÜNYA

Trump 1915 olayları için bu ifadeyi kullandı

Hem Türkiye hem de Ermenistan'da dikkatler bugün Donald Trump'ın üzerindeydi. ABD'nin yeni Başkanı Trump, bugün 1915 olaylarıyla ilgili ilk kez mesaj yayınladı.

Abone ol

ABD Başkanı Donald Trump ilk 24 Nisan açıklamasında 1915 olayları için Obama gibi ‘Meds Yeghern’ ifadesini kullandı, ‘soykırım’ demedi. 'Meds Yegern’ Ermenilerin soykırımın karşılığı olarak kullandığı ‘Büyük Felaket’ anlamına geliyor.

1915'in 102'inci yıldönümünde dünya üzerindeki Ermeniler bugün anma etkinlikleri gerçekleştiriyor. Hem Ankara hem de Erivan'da ise gözler, ABD Başkanı Donald Trump'a çevrilmiş durumdaydı.



Ancak Erivan ve Ermeni diasporasının umutlarının aksine, soykırım yerine Trump,  'büyük felaket' ifadesini kullandı. Trump da eski ABD Başkanı Obama gibi 'soykırım' ifadesini değil, 'büyük felaket' anlamına gelen 'Meds Yeghern' ifadesini kullanmayı seçti.

New York Times, Ermenilerin bu yıl da hayal kırıklığı yaşayacağını yazmıştı. ABD Başkanı'nın Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı referandum sonrası aradığını hatırlatan gazeteye göre, mesajda 'soykırım' ifadesinin yer alması mümkün görünmüyor.