BIST 9.693
DOLAR 32,59
EURO 34,78
ALTIN 2.513,62
HABER /  POLİTİKA  /  SP

TRT Saadet'e sansür mü uyguluyor?

SP Genel Başkanı Mustafa Kamalak, TRT'nin kendi haberlerine yer vermediğini iddia etti

Abone ol
Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Mustafa Kamalak, SP’nin haberlerine yer vermediğini iddia ettiği TRT'yi eleştirerek, "TRT yetkililerine hatırlatmak isterim anayasayı ihlal ediyorsunuz. Hukuk önünde hesaplaşacağız." dedi.
    
Kamalak, Kocaeli Perşembe Pazarı alanında düzenlenen mitinde katıldı. Mitinge 2 saat gecikmeli olarak 19.00’da gelen Kamalak, konuşmasına, "Mücahit Erbakan, Başbakan Kamalak" sloganları ile başladı.
    
TRT'nin SP’nin haberlerini vermemesini eleştiren Kamalak, şöyle konuştu:
    
"TRT ile hukuk nezdinde hesaplaşacağız. TRT yetkililerine hatırlatmak isterim anayasayı ihlal ediyorsunuz. Hukuk önünde hesaplaşacağız. 'Yuh' çekmeyin arkadaşlar, hesabı siz de sandıkta verin. Biz de hiç kimseye 'yuh' yok. Bizim üslubumuz da kavga yok, biz sevgi için geldik. Bizim işimiz sevgiyle..."
    
Kamalak, "Türkiye cennet-i âlânın köşesi gibi sunuluyor. Ama gerçeklere bakınca durum çok farklı. Yazık ki Ankara'da çok bakan var ama gören yok. Gerçek durum çok farklı. Bundan 10 yıl önce işsizlik oranı yüzde 6 idi, şimdi yüzde 12 olmuş. Kocaeli'nde bile 70 bin işsiz var." dedi.
   
Türkiye’nin kötü bir durumda olduğunu söyleyen Kamalak, yasakların kalkması için SP iktidarına ihtiyaç olduğunu belirterek, daha önce farklı partilere oy veren halkı bir defalıkta olsa SP’ye oy vermeye davet etti.
   
Kamalak, "Daha önce hangi partiye oy vermiş olursan ol. İster MHP, ister CHP, ister AK Partili ol, biz bir şey demedik; ama bizden ayrılan HAS Partili oldu. Bu sefer Saadet diyelim. Yasakların kalması için saadet diyelim. Saadet olsun." dedi.
    
SP lideri, İmam Hatip liselerinin orta ve üst kısımlarının tekrar açılacağını; Yüksek İslam Enstitülerini yeniden açacaklarını dile getirdi. 1974 yılında 48 milletvekili ile bunu gerçekleştirdiklerini kaydeden Kamalak, "Ne kadar namaz kıldığımız imam hatibimiz varsa, vaazını dinlediğimiz vaizimiz varsa ne kadar müftülerimiz varsa o görevlerini merhum hocamıza Erbakan hocamıza borçludurlar." dedi.
    
Kamalak, "Türkiye duysun, bu milletin inancı üzerindeki tüm baskıları kaldıracağız. Hanım kardeşlerimize taahhüdümüz, kamusal alanda da başörtüsü serbest kalacaktır. Bu milletin önünde hiçbir güç durmaz geliyoruz." diye konuştu.
    
Kamalak, konuşmasının ardından partililerden 12 Haziran'da iktidara gelmek için söz aldı.