BIST 9.717
DOLAR 32,54
EURO 34,94
ALTIN 2.436,44
HABER /  GÜNCEL

TRT Cumhuriyete giremedi

İlhan Selçuk'un gözaltına alınmasına tepkiler dün de sürdü. Cumhuriyet önünde toplanan grup, TRT'yi bahçeye sokmadı.

Abone ol

İstanbul, İzmir ve Ankara’da binlerce kişi gözaltıları protesto etti. Şişli’deki Cumhuriyet gazetesinin önünde ise yaklaşık bin kişi toplandı. Kalabalık nedeniyle gazetenin önündeki sokak trafiğe kapandı. Gazetenin ön cephesine Atatürk ve İlhan Selçuk’un dev posterleri ile birlikte dev bir Türk bayrağı asıldı.

TAYYİP BİZİ DE GÖZALTINA AL

Kalabalık grup, “Tayyip şaşırma Menderes’i unutma”, “Türkiye laiktir laik kalacak” sloganları attı. “Tayyip bizi de gözaltına al” yazılı dövizler ile Cumhuriyet gazetesi ve Atatürk posterleri taşıyan ve yakalarında Atatürk kokartları bulunan vatandaşlar ellerinde Türk bayrakları taşıdı.

Cumhuriyet gazetesi adına açıklama yapan yazar Şükran Somer, “İlhan Ağabey’in avukatları aracılığıyla bir mesajı var. ’12 Mart’tan daha bilenmiş durumdayım’ diyor. Sizi de öyle gördüm. Gazanız mübarek olsun” dedi.

TRT BAHÇEYE GİREMEDİ

Gazetenin bahçesine girmek isteyen TRT kameramanı ve muhabiri “Satılmış medya”, “Tayyip’in televizyonu,” sloganlarıyla dışarı çıkartıldı. Gazete önündeki vatandaşlar, öğle saatlerinde Taksim’e kadar yürümek istedi. Göstericiler, izin verilmemesi üzerine oturma eylemi başlattı. “Taksim Taksim” diye slogan atan kalabalık kendi aralarında bir süre konuştuktan sonra Cumhuriyet gazetesine dönmeye karar verdi. (Vatan)