BIST 9.525
DOLAR 32,56
EURO 34,73
ALTIN 2.486,34
GÜNCEL

Tren kazasında yaralı yolcunun kurtarılma anı

Ankara-Konya seferini yapan Yüksek Hızlı Tren'in Yenimahalle ilçesine bağlı Marşandiz istasyonunda üst geçide çarpması sonucu iki vagonu devrildi.

Ankara-Konya seferini yapan Yüksek Hızlı Tren kaza yaptı. Kaza sonrası yaralı vatandaşları kurtarmak için yoğun çaba sarf ediliyor.Anadolu Ajansı yaralı bir yolcunun kurtarıldığı anları görüntüledi.

Ankara'da yüksek hızlı tren kazası meydana geldi. Ankara Valisi Vasip Şahin, başkentteki Yüksek Hızlı Tren kazasında 4 kişinin hayatını kaybettiğini, 43 kişinin yaralandığını bildirdi. Ulaştırma Bakanlığı ise Yüksek Hızlı Tren'in yol kontrolü yapan lokomotife çarptığını bildirildi.

ANKARA güne hızlı tren kazası ile uyandı. Ankara-Konya seferini yapan Yüksek Hızlı Tren'in Yenimahalle ilçesine bağlı Marşandiz istasyonunda banliyö treni ile çarpışması sonucu iki vagonu devrildi. Vagonların çarptığı üst geçit de trenin üstüne çöktü. Kazanın nasıl olduğuyla ilgili farklı kurumlardan farklı açıklamalar geldi. Olay yerine giden Ankara Valisi Vasip Şahin ise kazanın korkunç bilançosunu açıkladı: İlk belirlemelere göre 4 kişi öldü, 43 kişi de yaralandı. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, başkentte meydana gelen Yüksek Hızlı Tren kazasıyla ilgili soruşturma başlattı.

ÜST GEÇİT VAGONLARIN ÜSTÜNE GÖÇTÜ... Kaza, 06.30 sıralarında Marşandiz istasyonunda meydana geldi. İlk gelen bilgiler Ankara'dan Konya'ya gitmek üzere Yüksek Hızlı Tren Garı'ndan hareket eden Yüksek Hızlı Tren'in iki vagonunun 4 dakika sonra raydan çıkıp üst geçidin ayağına çarparak devrildiği yönündeydi. Çarpmanın etkisiyle üst geçidin bir bölümü çöktü. Çok sayıda yaralının olduğu bildiriliyor. İhbar üzerine bölgeye sağlık, itfaiye ve kurtarma ekipleri sevk edildi. Kaza sırasında trenin hızının 80- 90 kilometre civarında olduğu belirtildi.

VALİLİK: BANLİYÖ TRENİ İLE ÇARPIŞTI... Ankara Valiliği ise kazayla ilgili yaptığı açıklamada ise Yüksek Hızlı Tren'in banliyö treniyle çarpıştığını açıkladı. Açıklamada “Ankara’dan Konya’ya giden Yüksek Hızlı Tren banliyö treniyle çarpıştı” denildi.

ULAŞTIRMA BAKANLIĞI'NDAN AÇIKLAMA... Ankara Valiliği'nden sonra Ulaştırma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada ise kazanın hızlı trenin kontrol lokomotifine çarpması sonucu olduğu bildirildi. Bakanlık açıklamasına göre, kontrol lokomotifinin o dakikalarda o rayda olmaması gerekiyordu.

4 KİŞİ ÖLDÜ, 43 KİŞİ YARALANDI... Vali Vasip Şahin, olay yerinde yaptığı açıklamada, kazanın korkunç bilançosunu açıkladı: İlk belirlemelere göre 4 kişi öldü, 43 kişi de yaralandı. Olay sonrası yaralanan çok sayıda yolcuya 112 Acil Servis, itfaiye ve UMKE ekiplerince müdahalede bulunuldu. Yaralılar ambulanslarla bölgedeki hastanelere sevk edilirken olay yerinde kurtarma çalışmaları devam ediyor.

SORUŞTURMA BAŞLATILDI
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, başkentte meydana gelen Yüksek Hızlı Tren kazasıyla ilgili soruşturma başlattı.

"ÇARPMA DEĞİL, ÜST GEÇİT ÇÖKTÜ"... Kaza yerine ulaşan ve yolcularla konuşan İHA muhabiri Caner Ünver, kazayla ilgili şu bilgileri verdi: "Burada çok sayıda polis, itfaiye ve emniyet ekibi var. Kurtarma çalışmaları sürüyor. Tren istasyondan geçtiği anda üst geçidin trenin üstüne çöktüğü belirtildi. Çökme sonucu vagonlar devrilmiş. Kurtarma çalışmaları devam ediyor."

Sitene Ekle
Etiketler