BIST 9.486
DOLAR 32,50
EURO 34,74
ALTIN 2.488,66
HABER /  GÜNCEL

Trafikte helikopter destekli bayram denetimi

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Trafik Şube ekipleri, bayram öncesi Fatih Sultan Mehmet Köprüsü çıkışında helikopter destekli uygulama gerçekleşt...

Abone ol

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Trafik Şube ekipleri, bayram öncesi Fatih Sultan Mehmet Köprüsü çıkışında helikopter destekli uygulama gerçekleştirdi. Uygulamada trafik kurallarını ihlal eden sürücüler, helikopter ile tespit edilerek ceza kesildi.
İstanbul Emniyet Müdürlüğü Trafik Şube ekipleri, bayram tatili yolculuğunun başladığı saatlerde Fatih Sultan Mehmet Köprüsü’nde yerini aldı. Helikopter destekli trafik uygulaması gerçekleştiren ekipler, kural ihlallerini cezalandırdı. Köprü üzerinde uçan polis helikopteri, şerit ihlalini köprü çıkışında uygulama yapan ekiplere bildirdi. Kendilerine bildirilen plakalı araçları çeviren trafik ekipleri de sürücülere ceza kesti.
Trafikten Sorumlu İstanbul Emniyet Müdür Yardımcısı Metin Alper, bayram için 3 bin polisle trafikte tedbirler aldıklarını belirterek, “174 motorize ekip, 180 araçlı ekip, 14 radar ekibi ve 80 çekici ile birlikte İstanbul’dan çıkış hareketini takip ediyoruz. Bu yıl diğer yıllara ek olarak helikopterlerden de faydalanıyoruz. Helikopterle ihlalleri tespit edip gerekli cezaları uyguluyoruz” dedi.
2013 yılında bayram sürecinde yaşanan ölümlü kazaların bir önceki yıla göre yüzde 50 oranında azaldığına dikkat çeken Alper, “Dileğimiz 2014 yılında bu kazaların yaşanmaması. Olası kazaları minimize etmeye çalışıyoruz. Rütbeli personel de dahil olmak üzere kimseye izin yok. Biz bundan gocunmuyoruz, hizmet etmenin zevkini çıkarıyoruz. İnşallah yolcularımız da sevdiklerine kavuşmak için yolun tadını çıkarsınlar, eğlensinler, kısa sürelerde mola verip dinlenme tesislerinde vakit geçirsinler” ifadelerini kullandı.
Ceza kesilen sürücüler ise uygulamaya tepki gösterdi.
(İHA)