BIST 9.717
DOLAR 32,50
EURO 34,95
ALTIN 2.439,00
HABER /  EKONOMİ

Trafik sigortası primleri düşecek mi?

Anadolu Sigorta Genel Müdürü Musa Ülken, son iki yılda kasko sigortasında olduğu gibi trafik sigortasında da fiyatların aşağıya geleceğini söyledi.

Abone ol

Torba yasa ile trafik sigortasında iki önemli iyileştirme yapıldığının altını çizen Ülken, bu ileriye dönük iyileştirmelerin fiyatlara mutlaka yansıyacağını ifade etti. Ülken “Şu andaki fiyatlar koşullar farklıyken hazırlanan tarifelerden oluşuyor. Koşullar değiştiğinde tarifeleri de değiştireceğiz” şeklinde konuştu. Torba yasa ile trafik sigortasında kusurlu sürücülere tazminat ödenmesinin önünün kesildiğini kaydeden Ülken “Bu düzenlemelerden dolayı branş para kazanmaya başlayacak. Bu ise beraberinde rekabeti getirecek” dedi.

ZARARLAR KATLANDI

“Toplumdaki beklenti bu kararlar çıktı diye fiyatların inmesi yönünde” diyen Ülken “Bunlar geçmişi iyileştirmek için. Şu anki koşullar bunlar olmaksızın belirlediğimiz fiyatlardı. Bunlar uygulanmaya başladığında fiyat oluşmaya başlar. Bugün bin lira olan belki düşer belki aynı kalır” dedi.

DOĞRUDAN TAZMİN SİSTEMİ

Ülken, sektörde trafik sigortasında Almanya ve Fransa’da uygulanan doğrudan tazmin sisteminin tartışıldığını belirterek bu şekilde kaza durumunda her sigorta şirketinin kendi müşterisinin zararını ödeyeceğini söyledi. Ülken, bunun da kaliteyi artıracağını dile getirdi.

583 USTA ADAYINA EĞİTİM

Anadolu Sigorta’nın hayata geçirdiği, ‘Bir Usta Bin Usta’ Projesi Adana yöresine ait ‘Ahşap Oyma’ kursuyla sürüyor. Anadolu Sigorta Genel Müdürü Ülken, 10 yılda 50 meslekten 1000 usta yetiştirmeyi amaçladıklarını kaydederek şunları söyledi: “Kaybolmaya yüz tutmuş 30 meslek için  380’i kadın, 203’ü erkek olmak üzere toplam 583 usta adayına eğitim verdik. Sertifikasını alan birçok usta adayımız aldıkları eğitimlerle ilgili atölyelerde çalışmaya başladılar.”

Yelda Sumnulu/Star