BIST 9.548
DOLAR 32,51
EURO 34,57
ALTIN 2.504,49
HABER /  DÜNYA

Trafik polisinden rekor ceza tutanağı

İspanya'da bir trafik memuru, emeklisine iki gün kala tam gün çalıştı ve 48 saatte 205 trafik cezası kesti.

Abone ol
İspanya'da emekliliğine iki gün kala tam gün çalışan bir trafik polisi, 48 saat içinde sürücüler hakkında toplam 205 trafik cezası geçerek rekor kırdı.
 
İspanya'nın kuzeyindeki Vitoria kentinde meydana gelen bu ilginç olay sonucu polis hakkında soruşturma açıldığı belirtiliyor.
 
İspanyol basınına göre, yaş haddinden emekli olma sırası gelen polis bu kararı içine sindiremeyerek uzun süre konuşulacak bir plan içine girdi. Trafik polisi amirine “Son iki günümü iyi değerlendirmek istiyorum” dedi ve hız ölçme radarlı bir otomobili alarak kentin en işlek caddelerinden birine park etti.
 
Yoldan geçen ve hız uyarısına uymayan tüm araçlara ceza kesen polis, kimseyi dinlenmeksizin bu kişiler hakkında işlem başlatılmasını sağladı. Meslektaşının emekliliğini kutlayan amir masasında son iki günde kesilen 205 trafik cezası görünce bu olayı soruşturmaya başladı.
 
Cezaların hepsinin aynı kişi tarafından kesildiği anlaşılınca, polisin görevini kötüye kullanma suçundan mahkemeye verilmesi kararlaştırıldı. Ancak polisin kestiği tüm cezaların yasal olduğu ve sürücülerin de bu cezaları ödemesi istendi.