BIST 9.530
DOLAR 32,50
EURO 34,86
ALTIN 2.485,33
HABER /  GÜNCEL

Trafik kazasında ölen pilot son yolculuğuna uğurlandı

Uçak kazasından kurtulan ve Elazığ’da geçirdiği trafik kazasında hayatını kaybeden Hava Pilot Teğmen Muhammet Keskin, son yolculuğuna uğurla...

Abone ol

Uçak kazasından kurtulan ve Elazığ’da geçirdiği trafik kazasında hayatını kaybeden Hava Pilot Teğmen Muhammet Keskin, son yolculuğuna uğurlandı. 3 Haziran’da kullandığı F-16 uçağının devrilmesi sonucu hafif yaralanıp taburcu olan ve dün Elazığ’da geçirdiği trafik kazasında hayatını kaybeden pilot memleketi Elazığ’da toprağa verildi.
Kaza, dün Elazığ Malatya karayolu 45. kilometresinde meydana gelmişti. Elazığ’dan Malatya yönüne giden Halil Erdoğan yönetimindeki 34 UVA 34 plakalı otomobil, Karaali köyü yakınında karşı yönden gelen Konya 3. Ana Jet Üssü’nde görevli Hava Pilot Teğmen Yusuf Bor yönetimindeki 23 FC 620 plakalı otomobille çarpışmış ve kazada Hülya Erdoğan olay yerinde, diğer araçta bulunan Merzifon 5. Ana Jet Üssü’nde görevli Hava Pilot Teğmen Muhammet Keskin (26) ise kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetmişti. Hayatını kaybeden Pilot Teğmen Keskin’in 3 Haziran günü görev yaptığı Merzifon 5. Ana Jet Üssü’nde F-16 savaş uçağı ile görevden dönerken piste iniş yaptığı esnada devrilen uçaktan hafif yaralanarak kurtulmuş, kaldırıldığı Merzifon Kara Mustafa Paşa Devlet Hastanesi’ndeki tedavisinin ardından taburcu edilmişti.
Kazada ölen Hava Pilot Teğmen Muhammet Keskin için bugün memleketi Elazığ’da cenaze töreni düzenlendi. İzzetpaşa Camii’nde öğle namazına müteakip düzenlenen törene Vali Ömer Faruk Koçak, 8. Kolordu Komutanı Korganeral Orhan Akbaş, Diyarbakır 2. Hava Kuvvetleri Komutanı Korgeneral Nejat Bilgin, Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, Jandarma Alay Komutanı Albay Sefer Resuloğlu, İl Emniyet Müdürü Nihat İşlek, askeri personel, Keskin’in ailesi, yakınları ve vatandaşlar katıldı.
Cenaze namazından sonra askerler tarafından omuzlara alınan Keskin’in naaşı, araca kadar götürüldü. Keskin’in naaşı daha sonra cenaze aracı ile memleketi Elazığ’ın Sivrice ilçesi Keydan köyüne götürülerek toprağa verildi.
(İHA)