BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  GÜNCEL

Trabzonspor'un rakipi ne yaptı?

Hollanda Birinci Futbol Ligi;nde (Eredivisie) beş hafta aradan sonra sezonun ikinci yarısı başladı....

Abone ol

Lider AZ Alkmaar ve UEFA kupasında Trabzonspor'un rakibi olan takipçisi PSV Eindhoven ikinci yarıya puan kayıplarıyla merhaba dedi.

AZ güçlü rakibi Ajax;la, PSV ise Utrecht ile 1-1 berabere kaldı. Şampiyonluğun bir başka adayı FC Twente kendi evinde RKC Waalwijk;a gol yağdırdı: 5-0.

Geçen hafta perşembe günü olaylı kupa maçının tekrarında Ajax;ı eleyen AZ Alkmaar, Amsterdam temsilcisiyle sahasında bir kez daha karşılaştı. 

İki takımın karşılıklı ataklarına sahne olan ilk yarıyı AZ Alkmaar, 37. dakikada Rasmus Elm;in serbest atıştan attığı gole 1-0 önde kapattı. İkinci yarıda daha baskılı bir oyun ortaya koyan Ajax, 75. dakikada Simon Poulsen;ın kendi kalesine attığı golle beraberliği yakaladı ve maç 1-1 sona erdi. Lider AZ Alkmaar bu sonuçla puanını 39;a çıkardı. Ajax ise 34 puanla dördüncü sıradaki yerini korudu. 

Sezonun ilk yarısını ikinci sırada tamamlayan PSV de tıpkı lider gibi haftaya puan kaybıyla başladı. Eindhoven temsilcisi Utrecht deplasmanında bir puanı 1-1;lik sonuçla aldı.

İlk yarısı golsüz sona eren maçta daha baskılı olan ev sahibi ekip, 66. dakikada Stefano Lilipaly ile 1-0 öne geçti. PSV bu gole 71. dakikada Ola Toivonen ile cevap verdi ve maç 1-1 sona erdi. PSV bu sonuçtan sonra puanını 38;e çıkararak ikinci sıradaki yerini korurken, Utrecht ise 18 puanla 14. sırada kaldı.

Devre arasında teknik direktörlüğe getirdiği İngiliz Steve McClaren;la ilk maçına çıkan FC Twente, sahasında karşılaştığı RKC Waalwijk;a 5 gol attı.

Seyircisinin avantajını da kullanan ev sahibi ekibin gollerini 26 ve 54. dakikalarda Luuk de Jong, 35. dakikada Emir Bajrami, 65. dakikada Nacer Chadli ve 81. dakikada Ola John attı.

Eredivisie;nin 18. haftasında alınan sonuçlar ve puan durumu şöyle:

ADO Den Haag-Roda JC Kerkrade...:3-3

De Graafschap-sc Heerenveen.....:0-2

Excelsior-NAC Breda.............:3-0

FC Twente-RKC Waalwijk..........:5-0

Vitesse-NEC Nijmegen............:0-1

VVV-Venlo-Feyenoord.............:2-1

AZ-Ajax.........................:1-1

FC Groningen-Heracles Almelo....:2-1

FC Utrecht-PSV..................:1-1