BIST 9.080
DOLAR 32,36
EURO 34,96
ALTIN 2.325,25
HABER /  GÜNCEL

Trabzonspor'un başarısının sırları

Trabzonspor'un başarısının altında yatan nedenleri kulübün Sportif Direktörü Ünal Karaman anlattı.

Abone ol

Trabzonspor Kulübü Sportif Direktörü Ünal Karaman, başarının altında ekip ruhunun yattığını belirterek diğer takımlarla aralarındaki farkı şu sözlerle anlattı: "Birbirimizi seviyor, birbirimize inanıyoruz. Arkadaşlarımızın eksiklerini, hatalarını gidermek anlamında onlara destek veriyoruz."

Ünal Karaman, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ligde önde olmanın, futbolcuların sorumluluklarını artıracağını belirterek, ''Yaşayışlarına ona göre çekidüzen verecekler. İşlerinin zor olduğunun farkında olacaklar ama özgüvenlerini kaybetmeden işlerinin kendilerini ve giydikleri formayı yüceltmek olduğunu bilecekler'' diye konuştu.

Ligin ikinci yarısında çok önemli maçlar oynayacaklarını ve her karşılaşmanın final havasında geçeceğini belirten Karaman, ''Biz uzun vadeli düşünmüyoruz. Kafamızda bitiş çizgisini önde bitirmek tabii ki var ama biz maçları hafta hafta değerlendiriyoruz. Şu an ligi bir kenara koyduk, Ziraat Türkiye Kupası'nda yapacağımız Torku Şekerspor maçı, her şeyden önemli durumda. Kupada da sıkıntı yaşamamak adına önemli bir müsabaka. Kendimize olan güvenimiz sonsuz devam ediyor. Eksiklerimiz var ama bunları çok çalışarak aşacağız. İnşallah finalinde de mücadelemizin getirisi neyse, orayı kabulleneceğiz'' ifadelerini kullandı.

''ÖNEMLİ OLAN BÜYÜK KALABİLMEK''

Ünal Karaman, büyük takım olmanın kolay olmadığını, kısa vadede elde edilen başarıların kimseyi büyük konumuna taşımadığını vurguladı. Karaman, ''Elbette Bursaspor'un büyük bir başarısı söz konusu. Ertuğrul hocayı ve Bursaspor'u bu anlamda tebrik ediyoruz ama büyük olabilmek, büyük kalabilmeyi de beraberinde getirir. Dolayısıyla işleri artık biraz daha zor. Uzun yıllardır şampiyonluk ipini göğüsleyemememiz, büyüklüğümüzü elimizden almadı'' dedi.

''EKİP RUHU BAŞARIMIZDA ÖNEMLİ YER TUTUYOR''

Ekip işi yaptıklarını ve ekip içindeki küçük sıkıntıları doğal karşılamak gerektiğini dile getiren Karaman, ekip ruhunun ilk yarıdaki başarılarında önemli yeri olduğunu söyledi. Çok farklı ülkelerden, şehirlerden, kültürlerden gelen oyunculardan kurulu bir takım olduklarını kaydeden Karaman, ''Biz, belki en az sıkıntı yaşayan takımlardan biriyiz. Birbirimizi seviyor, birbirimize inanıyoruz. Arkadaşlarımızın eksiklerini, hatalarını gidermek anlamında onlara destek veriyoruz. Öğrenmenin yaşı yoktur diyoruz, zaman zaman biz de onlardan çok şey öğreniyoruz. Ekip bütünlüğü içinde mücadele ediyoruz, bu da inşallah bizi finale kadar götürecek'' diye konuştu.

''TÜM RAKİPLERİMİZE SAYGI DUYUYORUZ''

Ünal Karaman, şampiyonluk yarışında adaylardan çok, kendilerini bu yolda engelleyecek takımları daha dikkatli incelediklerini ifade ederek, ''Tüm rakiplerimize saygı duyuyoruz. Kendimizi onlardan geride görmeden işimizi yapıyoruz'' dedi.

Ligde oynanan her müsabakanın, final havasında geçeceğini belirten Karaman, şunları kaydetti:

''Takımlardan bazıları düşmemeye, bazıları şampiyonluğa, bazıları Avrupa kupalarına katılmak için oynayacak. Bu nedenle lig sonuna kadar bu heyecan devam edecek. Ancak şu an puan durumunda önemli bir konumdayız. Bursaspor ve Fenerbahçe bizi takip eden takımlar. 14 ve 19 puan geriden takip eden takımlara göre 5 puan geriden takip eden takım daha ciddi rakiptir. Rakiplerimiz, mazileri son derece temiz olan ve güçlü takımlar. Onun için rakiplerimize saygı duyuyoruz. Kendimizi de onlardan geride görmeden samimi olarak işimizi yapmaya çalışıyoruz. Bakalım ne olacak?''