BIST 9.652
DOLAR 32,59
EURO 34,85
ALTIN 2.497,35
HABER /  DÜNYA

Trabzonspor’a büyük şok !

Trabzonspor’un 25-26 Mayıs 2013 tarihinde yapılan Olağanüstü Genel Kurulunun iptali için açılan davadan sürpriz bir karar çıktı. Mahkemenin ...

Abone ol

Trabzonspor’un 25-26 Mayıs 2013 tarihinde yapılan Olağanüstü Genel Kurulunun iptali için açılan davadan sürpriz bir karar çıktı. Mahkemenin verdiği kararla birlikte Aralık ayında bordo mavili kulüpte Genel kurula gidilmesi gündeme geldi.
Trabzon 1. Asliye Hukuk Mahkemesi’nde görülen davanın duruşmasına kongrenin iptali için dava açan genel kurul delegelerinden Ali Sait Yılmaz ile Recep Bakırtaş ile kulüp avukatı Ahmet Metin Genç hazır bulundu. Önceki duruşmalarda Yılmaz ve Bakırtaş, yapılan tüzük değişikliğinin hukuka aykırı olduğunu ileri sürerek Genel Kurul’da yönetim kurulunun görev süresini belirleyen 68. maddeye, “Yönetim Kurulu’nun görev süresine bir defaya mahsus olmak üzere 2 yıl eklenir” şeklinde geçici bir madde ilave edilmiş, böylece yeni yönetimin görev süresi 6 aydan 2 yıl 6 aya çıkarılmıştı.Mahkeme heyeti bugün verdiği kararda ise “Trabzonspor Kulübü Deneği’nin 68. Maddesinin geçici 4 madde ile değiştirilmesine dair Genel Kurul kararının iptaline, gündemin 4,5,6 ve 7. maddelerinin görüşülmesi suretiyle hesapların kabulü, Yönetim’in ibrası yönünde alınan Genel Kurul kararlarının iptaline yönelik açılan davanın reddine“ karar verdi.
(İHA)