BIST 9.090
DOLAR 32,37
EURO 34,99
ALTIN 2.325,61
HABER /  DÜNYA

Trabzonspor kritik virajda

Spor Toto Süper Lig’de ve UEFA Avrupa Ligi’nde üst üste maçlar oynayacak olan Trabzonspor, Kardemir D.Ç. Karabükspor maçıyla birlikte kritik...

Abone ol

Spor Toto Süper Lig’de ve UEFA Avrupa Ligi’nde üst üste maçlar oynayacak olan Trabzonspor, Kardemir D.Ç. Karabükspor maçıyla birlikte kritik bir viraja giriyor. Bordo-mavililer 22 gün sonunda hem ligdeki hem de Avrupa’daki yol haritasını belirleyecek.
Spor Toto Süper Lig’de oynadığı 3 maçta 1 galibiyet ve 2 mağlubiyet alarak hayal kırıklığı yaşayan Karadeniz ekibi, son oynadığı Akhisar Belediyespor deplasmanda aldığı farklı yenilgiyle taraftarını üzmüştü. Lige verilen milli arada toparlanma adına çalışmalar yapan Mustafa Akçay ve öğrencileri Trabzonspor eski teknik direktörü Tolunay Kafkas’ın takımı Kardemir D.Ç. Karabükspor maçıyla birlikte çıkışa geçmenin planlarını yapıyor. Ligde alınan başarısız sonuçlar ardından camiada oluşan olumsuz havayı dağıtmayı hedefleyen Karadeniz ekibi, Apollon Limossol maçı öncesi de moral depolamak istiyor.

KARABÜKSPOR MAÇIYLA KRİTİK GÜNLER BAŞLIYOR.
Trabzonspor Spor Toto Süper Lig’in 4. haftasında oynayacağı Kardemir D.Ç. Karabükspor maçıyla birlikte kritik günlerin başlangıcını yapacak. İlk 3 haftaya bakıldığında Spor Toto Süper Lig’de kaybetme kredisi kalmayan bordo-mavili takım Avrupa’da da zorlu maçlar oynayacak. Mücadelenin üst seviyeye çıkacağı Karadeniz ekibinde forma savaşı da kızışacak. Oyuncularına bu yönde uyarılarda bulunan Mustafa Akçay, önlerinde oynayacakları Kardemir D.Ç. Karabükspor, Apollon Limossol FC, Kayserispor, Torku Konyaspor, Lazio ve Fenerbahçe maçlarının ligdeki kaderlerini etkileyeceğine vurgu yapıyor. Bordo-mavili takım 14 Eylül’de Kardemir D.Ç. Karabükspor maçıyla birlikte 19 Eylül’de Apollon Limasslo 22 Eylül’de Kayserispor, 29 Eylül’de Torku Konyaspor, 3 Ekim’de S.S Lazio ve 6 Ekim’de Fenerbahçe ile karşı karşıya gelecek. Bordo-mavililer Spor Toto Süper Lig’de ve Avrupa’da 22 gün içinde 6 zorlu maç oynayacak ve hem ligdeki hem de Avrupa’daki yol haritasını büyük bir ölçüde belirlemiş olacak.

TOLUNAY KAFKAS FAKTÖRÜ
Trabzonspor ile Kardemir D.Ç. Karabükspor arasında oynanacak olan karşılaşmaya Tolunay Kafkas’ın damga vurması bekleniyor. Geçtiğimiz sezon Sadri Şener yönetimi döneminde takımın başına gelen ancak İbrahim Hacıosmanoğlu’nun kulübün başına gelmesiyle birlikte görevinden ayrılmak durumunda kalan tecrübeli hoca için Trabzonspor ile Kardemir D.Ç. Karabükspor arasında oynanacak olan karşılaşma farklı bir anlam ifade ediyor. Trabzonspor’un başarısı için birlikte çalışan Mustafa Akçay ve Tolunay Kafkas şimdi ise takımları için mücadele verecek. Oldukça zorlu geçmesi beklenen karşılaşmada Kafkas ayrı bir motivasyonla kendini müsabakaya hazırlıyor. Sezonda başında Kafkas’ın polemik yaşadığı Başkan İbrahim Hacıosmanoğlu’nda müsabakaya tribünden izlemesi bekleniyor.

TRABZONSPOR İLE KARABÜKSPOR 13. RANDEVUDA
Trabzonspor ile Kardemir D.Ç. Karabükspor lig tarihinde yarın 13. kez karşı karşıya gelecekler. İki takım arasında geride kalan 12 maçta bordo-mavili takım 7, Karabükspor 2 galibiyet elde ederken, 3 karşılaşma da berabere sonuçlandı. Trabzonspor toplam 25 golüne, Kardemir D.Ç. Karabükspor ise 7 golle karşılık verdi.
(İHA)