BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  GÜNCEL

Trabzonspor Kardemir Karabükspor maçının golleri - TIKLA

Trabzonspor, Kardemir Karabükspor karşısında 1 puanı Emre Güral'ın son dakikalarda attığı golle kurtardı.

Abone ol

Spor Toto Süper Lig'de Trabzonspor, Kardemir Karabükspor karşısında 1 puanı Emre Güral'ın son dakikalarda attığı golle kurtardı. Bordo-mavililerin galibiyet hasreti bu maçla birlikte 4 maça çıktı.

Son haftaların formda takımı Kardemir Karabükspor'un ise 2 maçlık galibiyet serisi noktalandı.

Ev sahibi Karabükspor, maça iyi başlayan taraf olsa da golü Trabzonspor buldu. 10. dakikada soldan gelişen Trabzon atağında Adrian, ceza sahasındaki Emre Güral'ı topla buluşturdu. İlk pozisyonda istediği vuruşu yapamayan Emre, daha sonra İshak'tan önce dokundu ve takımını 1-0 öne geçirdi.

Golden sonra çabuk toparlanan Karabükspor, bu kez beraberlik için rakibinin üzerine gitmeye başladı. Özellikle devrenin son bölümünde Eneramo ve Yiğit İncedemir, yakaladıkları pozisyonlarda skoru değiştiremedi ve soyunda odasına Trabzonspor'un tek gollü üstünlüğü ile gidildi. 

İkinci yarıda ise hücumda daha etkili bir Karabükspor vardı. Erdem Özgenç'in sol taraftan kullandığı kornerde iyi yükselen Murat Akça, kafa vuruşuyla takımına 1-1'lik beraberliği getirdi. Ve bu golden sadece 2 dakika sonra ev sahibi öne geçmeyi de başardı. İlhan Parlak'ın pasıyla topla buluşan Michael Eneramo, dar açıdan Onur Kıvrak'ı avladı ve takımını 54'üncü dakikada 2-1 öne geçirdi.

Bu golden sonra Karabükspor büyük moral kazanırken, Trabzonspor ise oyun disiplininden koptu. Ancak ev sahibi, rakibinin savunmadaki hatalarını değerlendiremedi ve farkı artırma fırsatlarından yararlanamadı.

Son bölümde uzun toplarla gol arayan Trabzonspor, 87'de aradığı golü buldu. Sağ taraftan Olcan Adın hareketlendi ve içeri çevirdi. Orada Kardemir Karabükspor savunmasının büyük hatasının ardından topu önünde bulan ilk golün sahibi Emre Güral, müsait durumda köşeye bıraktı ve skora 2-2'lik eşitliği getirdi.

Maçın kalan dakikalarında ise başka gol olmadı ve bu heyecanlı mücadele 2-2 sona erdi. Karabükspor'un 2 maçlık galibiyet serisi noktalanırken, Trabzonspor'un ise 3 puan hasreti 4 maça çıktı.

Kardemir Karabükspor: 2 - Trabzonspor : 2 

Stat: Dr. Necmettin Şeyhoğlu

Hakemler: Süleyman Abay, Erdinç Sezertam, Mehmet Cem Hanoğlu

Kardemir Karabükspor: Waterman, Erdem Özgenç, Yiğit İncedemir, Mabiala (Dk. 45 Murat Akça), İshak Doğan, İlhan Parlak, Furkan Özçal, Musa Çağıran, Samba Sow, Erkan Kaş, Eneramo

Trabzonspor: Onur Kıvrak, Bosingwa, Mustafa Yumlu, Aykut Demir, Kadir Keleş, Özer Hurmacı, Zokara, Adrian, Colman, Olcan Adın, Emre Güral

Gol: Dk. 10 ve 87 Emre Güral (Trabzonspor), Dk. 52 Murat Akça, Dk. 54 Eneramo (Kardemir karabükspor)

SPOR HABERLERİ İÇİN TIKLAYIN