BIST 9.080
DOLAR 32,34
EURO 35,11
ALTIN 2.309,80
HABER /  GÜNCEL

Trabzonspor Fenerbahçe'yi bombaladı

Trabzonspor yönetimi medyada yer alan şike haberiyle ilgili yazılı açıklama yaptı.

Abone ol

Fenerbahçe ve Trabzonspor, yine karşı karşıya. Trabzonspor'un topladığı bazı puanların şaibeli olduğunu ima eden haberler bordo mavili yönetimi çıldırttı.

Trabzonspor cephesi Fenerbahçe'yi hedef aldı ve ikinci yarıda topladığı puanların lekeli olduğunu iddia etti.Trabzonspor'un şikeye adının karıştırılmak istendiğini savunan yönetimin yaptığı açıklama, sarı lacivertli camiayı kızdıracak türden:

"53 sezonluk birinci lig tarihinde hiçbir takımın, özellikle ligin ikinci yarısında 17 maçta 16 galibiyet aldığı görülmüş bir olay değildir."

Son dönemde Türkiye’yi etkisi altına alan şike operasyonuyla ilgili olarak Trabzonspor Divan Başkanlık Kurulu’ndan bir açıklama yapıldı. Açıklamada şu görüşlere yer verildi:

Fenerbahçe TFF'ye sert çıktı
Fenerbahçe yönetimi de Türkiye Futbol Federasyonu'nu (TFF) hedef aldı. Şike soruşturmasında federasyonun son günlerdeki demeçlerine tepki gösteren kulüp,   sert bir açıklama yaptı. Ayrıntılar için tıklayın

“Ülkemiz gündemi şike operasyonuyla çalkalanmaktadır. Bu süreçte camiamızın suskunluğu olayın adli sürecine girmesi ve yargıya olan güven duygumuzdan kaynaklanmaktadır. Ancak yaşanan bazı gelişmeler üzerine Divan Başkanlık Kurulu olarak söz konusu açıklamanın yapılması için bir zorunluluk hissettik.

ŞİKE SÜRECİNİN BAŞLANGICI

Şike skandalı soruşturma sürecinin başlangıcı Aralık 2010 şeklinde anılmaktadır. Ne hazindir ki bazı çevrelerce bu çember içerisine Trabzonspor da çekilmek istenmektedir.

Belirtilen süreç 2010 – 2011 Spor Toto Süper Lig'in ikinci yarısını kapsamaktadır. Bu süreçte Trabzonspor’un elde ettiği başarı ölçüsü bellidir. Bu rakam da 40 puandır. Trabzonspor’un ilk yarıda elde ettiği puan ise 42’dir. Sonuçta bu ekip 82 puan toplayarak averajla ligi ikinci sırada bitirmiştir.

LEKELİ PUAN YOK

Bu 82 puanın içerisinde hiç kimse lekeli bir puanın varlığını herhangi bir belgeye dayalı olarak gösterememektedir. Herkes Trabzonspor’un bu puanları emeğiyle kazandığına hem fikirdir!

Şampiyon olan takım ise Spor-Toto Süper Lig’in ilk yarısında 33, ikinci yarısında 49 puan toplayarak, sezonu toplam 82 puan ve averajla birinci sırada tamamlamıştır.

17 MAÇTA 16 GALİBİYET GÖRÜLMÜŞ DEĞİL

53 sezonluk birinci lig tarihinde hiçbir takımın, özellikle ligin ikinci yarısında 17 maçta 16 galibiyet aldığı görülmüş bir olay değildir. Tartışılması gereken asıl konu budur!

Kimse, bu takımın yaptıklarına eş aramaya kalkışmasın. Görünen o ki bir takım medya yorumcuları olayı böyle bir eşlemeye taşımak için özel çaba sarf etmektedirler.

KANITA DAYANMAYAN SÖYLEMLER

Yöneticilerin üçüncü şahıslarla görüştükleri yönünde, hiçbir kanıta dayanmayan söylemlerle kimse Trabzonspor’u karalamaya çalışmamalıdır.

Trabzonspor, yöresel özellikleriyle bütünleşip; spor ahlakı ve kurallarına hep saygılı olmaya özen göstererek büyüyen ve büyük olabilen bir camiadır. Bu anlamda camiamız uzun süreçte uğradığı tüm haksızlıklara karşın; saygınlığını korumuş ve korumaya da devam edecektir.

Bu vesileyle tüm çevrelere bu süreçteki kabul edilemez söylemlerle camiamızı bütünleşme anlayışından kaçınmalarını önermekteyiz. Saygılarımızla.”