BIST 9.645
DOLAR 32,56
EURO 34,83
ALTIN 2.415,85
HABER /  GÜNCEL

Trabzonspor Antalya'da da tekledi

Süper Lig'in ateşi sönüyor. Mutlak galibiyet paralosıyla sahaya çıkan Trabzonspor, Antalya'da umduğunu bulamadı.

Abone ol

Turkcell Süper Lig'in 23. haftasının açılış maçında Antalyaspor ile Trabzonspor karşı karşıya geldi. Atatürk Stadı'nda oynanan mücadele 1-1 sona erdi.

Trabzonspor'un tek golü 5. dakikada Burak Yılmaz'dan gelirken, Antalyaspor'a beraberliği getiren golü 16. dakikada Necati Ateş kaydetti.

Son üç haftada önce Bursaspor ile deplasmanda 1-1, ardından İstanbul Büyükşehir Belediyespor ile sahasında 0-0 berabere kalan bordo mavili ekip; Antalyaspor deplasmanında da 2 puan kaybı yaşadı.

Bu sonucun ardından Trabzonspor puanını 39'a, Antalyaspor ise 30'a yükseltti.

Önümüzdeki hafta Antalyaspor deplasmanda Fenerbahçe ile, Trabzonspor ise sahasında Gençlerbirliği ile mücadele edecek.

BEKLENEN KADROLAR

Trabzonspor'da cezalı Colman'ın yerine Ceyhun Gülselam giyerken, Ömer Aysan'ın bölgesinde Serkan Balcı görev yaptı. Hücum hattında ise Alanzinho ve Umut forma giydi.

Antalyaspor'da ise Kerim Zengin, Ali Zitouni, Fatih Ceylan, Erhan Güven'in sakatlıkları sona erdi. Mehmet Özdilek, sadece Erhan Güven'e 11'de şans verirken; Kerim Zengin yedekler arasında yer aldı. İleri ikili de ise Veysel ve Necati'ye forma verdi.

BURAK YILMAZ GOLLE TANIŞTI

Bordo mavili ekip deplasmanda henüz ilk dakikalarda golü buldu. 5. dakikada Trabzonspor'un kazandığı köşe atışını kullanan Selçuk'un gönderdiği topu iyi takip eden Burak Yılmaz, kafa vuruşunda meşin yuvarlak ağlarla buluştu. Ara transfer döneminde kadroya dahil edilen Burak, yeni takımıyla ligde ilk golünü attı: 0-1



KARŞILAŞMADAN DETAYLAR
HABERİN DEVAMINDA...

[PAGE]

NECATİ ATEŞ SKORA DENGEYİ GETİRDİ

Yenik duruma düştükten sonra rakip kalede daha fazla gözüken ev sahibi ekip, 16. dakikada skora dengeyi getirdi. Bu dakikada Veysel'in pasıyla ceza alanı dışında topla buluşan Necati Ateş'in sert vuruşunda meşin yuvarlak, Trabzonspor kalecisi Onur'un solundan filelere gitti: 1-1

POZİSYON SIKINTISI

İlk 15 dakikada iki golün ardından oyunda savunma anlayışı iki takım adına biraz daha önem kazandı. Trabzonspor Umut ve Alanzinho ile girdiği pozisyonları değerlendiremedi. Antalyaspor'da da Jedinak gol fırsatını kaçırdı ve devre 1-1 eşitlikle sona erdi.

TRABZONSPOR İKİNCİ YARIDA DAHA ETKİLİ

İkinci yarıya iki takım da aynı kadroyla başlarken, bordo mavili ekip rakip kalede daha etkili oldu. Selçuk İnan, Umut Bulut ve Burak Yılmaz ile pozisyona giren Trabzonsporlu futbolcular, savunmayı aşamadı.

DEĞİŞİKLİK ZAMANI

İlk değişikliği Trabzonspor gerçekleştirdi. Şenol Güneş 59. dakikada Alanzinho'yu oyundan aldı ve yerine Gabric'i dahil etti.

Antalyaspor'da ise 64. dakikada Tita kenara gelirken, Ertuğrul oyuna girdi.

ÖMER ÇATKIÇ GOLE İZİN VERMEDİ


66. dakikada Trabzonspor'un yaklaşık 35 metreden kazandığı frikikte Ceyhun'un vuruşuna, ceza sahası içinde Burak'ın ayak koyduğu topu Ömer son anda yaptığı refleksle önlerken, havalanan meşin yuvarlağa Ömer ve Umut'un birlikte yükseldi. Boşta kalan topu Gabric ağlara gönderdi ancak hakem Ömer'e faul yapıldığına karar verdi.



TEOFILO OYUNDA


Trabzonspor'un devre arasında kadrosuna dahil ettiği Teofilo Gutierrez, 80. dakikada yine ara transferde gelen Burak Yılmaz'ın yerine oyuna dahil oldu. Antalyaspor'da ise Sedat Ağçay 86. dakikada yerini Balili'ye bıraktı.

UZATMA DAKİKALARINDA PENALTI BEKLENTİSİ

Mücadelenin 90+2. dakikasında Teofilo Gutierrez, Orhan Ak'ın arkadan müdahalesi sonucunda ceza alanı içinde yerde kaldı. Trabzonsporlu futbolcular hakemden penaltı beklerken, Halis Özkahya devam kararı verdi ve sonrasında zorlu mücadele 1-1'lik skorla sona erdi.

KARŞILAŞMADAN DAKİKA DAKİKA
AYRINTILAR DEVAM SAYFASINDA...

[PAGE]

MAÇTAN DAKİKALAR (İLK YARI)

5. dakikada Trabzonspor'un kazandığı köşe atışını kullanan Selçuk'un gönderdiği topu iyi takip eden Burak Yılmaz, kafa vuruşunda meşin yuvarlak ağlarla buluştu: 1-0.
16. dakikada Antalyaspor beraberliği sağladı. Bu dakikada Veysel'in pasıyla ceza alanı dışında topla buluşan Necati Ateş'in sert vuruşunda top Trabzonspor kalecisi Onur'un solundan filelere gitti: 1-1.
28. dakikada Serkan'ın Antalyaspor cezaalanına gönderdiği topa yükselen Umut Bulut'un kafa vuruşunda top az farkla auta çıktı.
29. dakikada Selçuk'un pasında topla buluşan Alanzinho, Antalyaspor cezaalanı dışından çok sert vurdu. Top az farkla auta gitti.
40. dakikada defanstan dönen topla Trabzonspor cezaalanı dışında buluşan Jedinak'ın vuruşunda Onur topu 2 hamlede kontrol etti.