BIST 9.080
DOLAR 32,38
EURO 35,01
ALTIN 2.326,03
HABER /  GÜNCEL  /  EĞİTİM

Trabzon'dan Ağrı'ya dost eli!

Akçaabatlı eğitimciler Ağrı'nın Çamurlu köyüne dost elini uzattılar. Çamurlu yeni bir okula kavuştu.

Abone ol

Trabzon'un Akçaabat ilçesinde Milli Eğitim Müdürlüğünce başlatılan ''Dost Eli'' projesi kapsamında toplanan yardımlar, Ağrı'nın Çamurlu köyüne ulaştı.

Ağrı merkeze bağlı Çamurlu köyündeki 95 öğrenci mevcutlu ilköğretim okulunun birçok eksiği bulunduğunu öğrenen Akçaabatlı bir grup eğitimci, okulu yenilemek için karar aldı. Daha sonra başlatılan ''Dost Eli'' projesi çerçevesinde toplanan yardım malzemeleri, Çamurlu köyüne getirildi.

Akçaabat Milli Eğitim Müdürü Mehmet Salih Köse ile gönüllü öğretmenlerin köye ulaşmasıyla okulda çalışma başlatıldı. Gönüllü öğretmenler, okulun iç ve dış cephelerini boyayarak, 50 metre uzaklıkta bulunan su şebekesini okulun içine aldı.

Okulda kütüphane ve Atatürk köşesi oluşturan öğretmenler, beraberlerinde getirdikleri 2 bin kitabı kütüphaneye bırakarak okula yeni bir Atatürk büstü hediye etti.

Mehmet Köse, kızının Çamurlu köyündeki İlköğretim Okulu'na atanmasının ardından okuldaki eksiklikler ve ihtiyaçlar hakkında bilgi sahibi olduğunu belirterek, ihtiyaçların tespit edilmesinin ardından ilçedeki gönüllü öğretmenler, öğrenciler, esnaf ve hayırsever vatandaşların desteğiyle projeyi hayata geçirdiklerini ifade etti.

Köse, köydeki dar gelirli 12 aileye gıda yardımı yapıldığını, öğrencilere de giyecek ve kırtasiye malzemesi dağıtıldığını ifade ederek, okulda oluşturulan kütüphaneye 2 bin adet kitap ile 2 adet bilgisayar ve bir televizyon hediye ettiklerini bildirdi.

Gönüllü öğretmenleri evlerinde ağırlayan köylüler ise Akçaabat'tan Çamurlu köyüne uzanan dost elinin kendileri için büyük önem taşıdığını belirterek, köylerine yardım ulaşmasında emeği geçenlere teşekkür ettiler.