BIST 9.525
DOLAR 32,61
EURO 34,74
ALTIN 2.512,17
HABER /  GÜNCEL

Trabzon'da sel 2 can aldı!

Trabzon'da dün sabah saatlerinde başlayan sağanak yağış, beraberinde sel baskınlarını da getirdi. Beşikdüzü ilçesinde meydana gelen selde 2 kişi hayatını kaybetti.

Abone ol

TRABZON'un Beşikdüzü ilçesi'nde öğleden sonra etkili olan şiddetli yağmurun ardından derelerin taşması sonucu sel meydana geldi. Sel nedeniyle 2 kişi hayatını kaybetti.

Dün sabah saatlerinde başlayan ancak ilerleyen saatlerde etkisini artıran şiddetli yağmur nedeniyle Ağasar deresi ile bazı küçük dereler taştı, ilçe merkezinde çok sayıda ev ve işyerinin bodrum ve giriş katlarını su bastı. Cadde ve sokakların yer yer suyla dolduğu ilçe merkezinde araçlar su altında kaldı, mahsur kalan vatandaşları da itfaiye ekipleri kurtardı.

İKİ KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Elektriklerin kesik olduğu ilçede, yağışın kesilmesi sonrasında Trabzon Büyükşehir ve Beşikdüzü Belediyesi iş makineleri tıkanan menfezleri açmak ve biriken suları temizlemek için çalışma başlattı.

Trabzon’da meydana gelen sel nedeniyle 2 kişi hayatını kaybetti.

EYNESİL'DE AŞIRI YAĞIŞLAR KORKUTTU

Giresun'un Eynesil İlçesi'nde öğle saatlerinde etkili olan sağanak yağmur, su baskınlarına ve toprak kaymalarına neden oldu.

Dizgine ve Topallı dereleri aşırı yağış nedeniyle taştı, iki köprü yıkıldı, ağaçlar kökünden söküldü. Taşan derelerin çevresindeki ev ve işyerlerini su bastı, tehlike altındaki bazı evler boşaltıldı.

Giresun Valisi Hasan Karahan, selden ciddi zarar gören Eynesil İlçesi'nde incelemelerde bulundu. Bölgenin son 2 saatte ciddi yağış aldığını kaydeden Vali Karahan, can kaybı yaşanmadığını söyledi. Eynesil ile Görele ilçesi ve Trabzon'un Beşikdüzü İlçesi civarında şiddetli yağış olduğunu ifade eden Karahan, "Çok şükür şu ana kadar can kaybı yok. Sel sularına kapılan ve su basan ahırlarda telef olan hayvanlar oldu. Yağışın artması ihtimali var. Vatandaşların dikkatli olmasını istiyoruz. Bölgemizdeki çok sayıda köye heyelanlar ve sel suları nedeniyle ulaşamıyoruz. Taşımalı öğrencilerimiz de mağdur oldu. Onları pansiyonlarda misafir edeceğiz. Sel suları nedeniyle yörede yıkılan köprülerimiz var" dedi.