BIST 9.080
DOLAR 32,32
EURO 35,06
ALTIN 2.308,24
HABER /  GÜNCEL

Trabzon'da PKK'lı teröristlerle çatışma çıktı!

TRABZON 'un Maçka ilçesinden son dakika çatışma haberi geldi. Maçka ilçesinden gelen sondakika habere göre PKK'lılar ve güvenlik güçleri arasında çatışma çıktı. PKK'lı teröristlerin açtığı ateş sonucu bir başçavuş ile 15 yaşındaki bir çocuk şehit oldu.

Abone ol

Trabzon’un Maçka İlçesi kırsalında güvenlik güçleri ile bir grup PKK’lı terörist arasında dün çıkan çatışmada ağır yaralanan Jandarma Başçavuş Ferhat Gedik kaldırıldığı KTÜ Tıp Fakültesi Farabi Hastanesi’nde yapılan tüm müdahalelere rağmen şehit oldu. Ağır yaralanan 15 yaşındaki Eren Bülbül de doktorların tüm çabasına karşın yaşamını yitirdi. Yaralı bir askerin de tedavisi sürüyor.

Trabzonun Maçka İlçesi Vazelon Manastırı kırsalında PKK'lıların bulunduğu istihbaratı üzerine iki gün önce başlatılan operasyonda dün saat 15.00 sıralarında teröristlerle güvenlik güçleri arasında çatışma çıktı.

Teröristlerin açtığı ilk ateşle yaralanan 2 güvenlik görevlisi ile 1 sivil önce Maçka Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Burada yapılan ilk müdahalenin ardından 3 yaralı ambulanslarla Trabzon’daki Karadeniz Teknik Üniversitesi Tıp Fakültesi Farabi Hastanesi'ne gönderildi.

Hain saldırıda ağır yaralanan Jandarma Başçavuş Ferhat Gedik kaldırıldığı KTÜ Tıp Fakültesi Farabi Hastanesi’nde şehit oldu. Ağır yaralanan 15 yaşındaki Eren Bülbül de doktorların tüm çabasına karşın yaşamını yitirdi. Yaralı bir askerin ise tedavisi sürüyor.

15 yaşındaki Eren Bülbül’ün yakınları, acı haberi alınca gözyaşlarına boğuldu, sinir krizleri geçirdi. Acil servis önünde fenalaşan aile fertlerine, sağlık görevlileri müdahale etti.

ERZAK ÇALAN TERÖRİSTLERİ GÖRDÜ

Hastanede yaşamını yitiren Eren Bülbül’ün, PKK’lı teröristleri girdikleri evden erzak çalarken görüp hemen giderek güvenlik güçlerine haber verdiği ortaya çıktı. Eren Bülbül, PKK’lıların girdiği evi göstermek için güvenlik güçleriyle gelirken çıkan çatışmada hain kurşunların hedef oldu.

VALİLİKTEN AÇIKLAMA!

Trabzon Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Maçka ilçemiz kırsalında yapılan istihbarat çalışmaları sonucu 9 Ağustos tarihinde başlatılan operasyon sırasında, 11 Ağustos tarihinde, bugün (dün) saat 15.00'te bölücü terör örgütü mensuplarıyla sıcak temas sağlanmış olup operasyonel faaliyet devam etmektedir."

BÖLGEYE ÇOK SAYIDA GÜVENLİK GÜCÜ SEVK EDİLDİ

Öte yandan sıcak temasın sağlandığı bölgeye çok sayıda güvenlik gücünün sevk edildiği öğrenildi.

MAYIS AYINDA 1 ASKER ŞEHİT OLMUŞTU

Hatırlanacağı üzere Trabzon'un Maçka İlçesinde Mayıs ayında, Jandarma ekiplerine PKK'lı teröristler ateş açmıştı. Açılan ilk ateşte Uzman Onbaşı Osmangazi Çetingöz yaralanmış, kaldırıldığı hastanede doktorların da tüm müdahalelerine rağmen şehit düşmüştü...

Bölgedeki teröristler aranıyordu.Trabzon'da yerel basının geçtiği haberlere göre bölgeye Özel Harekat polisleri ve komandoların sevk edildiği bildiriliyor.