BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  GÜNCEL

Trabzon'da HDP'li gruba linç girişimi

Trabzon'da 1 Mayıs etkinlikleri dolayısıyla yürüyüş yapmak isteyen HDP'li gruba taşlı saldırı yapıldı.

Abone ol

Trabzon'da 1 Mayıs İşçi Bayramı nedeniyle düzenlenen yürüyüş sırasında Halkın Demokrasi Partisi (HDP) üyesi gruba yürüyüşü izleyen bir grup tarafından taş ve pet şişeli saldırı yapıldı.  Zaman zaman yaşanan linç girişimlerini polis önledi

Trabzon'da 1 Mayıs kutlamaları sırasında ellerinde Türk bayrakları olan bir grup HDP’ li gruba taş ve pet şişelerle saldırdı. Grup HDP’ lilerin afişleri ile pankartlarını yaktı. Polis olaylara müdahale ederken, Türk bayrağı açan grup ise "Burası Trabzon buradan çıkış yok, Ne mutlu Türküm diyene" sloganları attı.
 

trabzonlu-grup.jpg

Etkinlik, Cumhuriyet Caddesi’nde toplanan grupların Atatürk Alanı’na kadar yürüyüşü ile başladı. Ancak çevrede toplanan bir grup HDP’lilerin de etkinliğe katılmak istemesine tepki gösterdi. Protestocu grup Türk Bayrağı açtı, ’Burası Trabzon, buradan çıkış yok’, ’Trabzon’da HDP istemiyoruz’ sloganları attı.

İŞTE TRABZON'DA YAŞANANLAR

Ancak HDP’lilerin tepkilere rağmen yürüyüşte ısrar etmesi üzerine öfkeli kalabalık polis barikatlarını da aşarak saldırdı. Grubun yakaladığı bazı HDP'lileri linç girişimine polis müdahale etti. "Ne Mutlu Türk’üm diyene’ sloganları atan gençler HDP’nin parti bayraklarını yakarak tepkilerini sürdürdü. Yaklaşık 50 HDP’li, polis ekiplerince otobüse bindirilerek bölgeden uzaklaştırıldı.