BIST 9.142
DOLAR 32,38
EURO 35,02
ALTIN 2.326,66
HABER /  GÜNCEL

Trabzon'da büyük panik! Havalimanı kapatıldı

TRABZON 'dan bir son dakika haberi geldi. Trabzon Havalimanı'ndan kalkan ambulans uçağı teknik arızadan dolayı acil iniş istedi. Trabzon Havalimanı iniş ve kalkışlara kapatıldı. Havada arızalanan uçak havaalanına sorunsuz bir şekilde iniş yaptıktan sonra uçuklar normale döndü

Abone ol

Bu sabah Katar'dan kalkan ve İngiltere'ye giden ambulans uçak Trabzon Havalimanı'nda yakıt ikmali yapıp havalandıktan bir süre sonra acil iniş izni istedi. Bunun üzerine havalimanı kapatıldı, uçaklar başka havalimanlarına yönlendirildi.İçinde hasta bulunan uçağın arızalandığı belirtildi.

Acil iniş isteyen uçak az önce Trabzon Havalimanı'na sağ salim indi. İki itfaiye aracının da herhangi olumsuz bir duruma karşın pistte uçağın arkasından ilerlediği görüldü.

Havalimanı'nda, arızalanan ambulans uçağın acil iniş yapmasının ardından uçuşlar normale döndü. Trabzon Valiliği, acil iniş yapan ambulans uçağın teknik bir arıza nedeniyle iniş izni istediğini ve inişi güvenli şekilde gerçekleştirdiğini açıkladı.

UÇAK SORUNSUZ BİR ŞEKİLDE İNİŞ YAPTI: Bugün sabah saatlerinde Katar’ın başkenti Doha kentinden kalkan ve İngiltere'ye gittiği belirtilen Almanya bayraklı özel ambulans uçak, Trabzon Havalimanı’nda yakıt ikmali yaptı. Uçak ikmalin ardından içindeki hastayla birlikte havalandıktan 20 dakika sonra Trabzon Havalimanı’na teknik arıza bildirimi yaptı. Uçak saat 12.13’te Trabzon Havalimanı’na sorunsuz bir şekilde iniş yaptı.

Trabzon Valiliğinden yapılan açkılamada, "Yabancı menşeli özel bir hasta nakil uçağı Katar-Doha'dan İngiltere’ye bir hasta nakli sırasında yakıt ikmali için indiği Trabzon Havalimanı'ndan kalktıktan kısa bir süre sonra uçakta meydana gelen teknik bir arıza nedeniyle iniş izni istemiştir. Gerekli tüm tedbirler alınmış olup, uçağın havalimanımıza inişi güvenli bir şekilde gerçekleşmiştir" denildi.

TRABZON'A GELEN UÇAK ORDU'YA YÖNLENDİRİLDİ

İstanbul'dan 09.25'te havalanan Pegasus Havayolları'nın PGT4DN sefer sayılı TC-ASP tescilli Boeing 737-82 tipi Trabzon uçağı, Ordu Giresun Havalimanı'na yönlendirildi.