BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  GÜNCEL  /  EĞİTİM

Trabzon'da 9 ocak cuma okul tatil mi hava durumu

Trabzon'da olumsuz hava durumu devam ediyor sıcaklıklar 07 dereceyi görecek. Peki 9 ocak cuma günü okullar tatil edilecek mi?

Abone ol

TRABZON'da etkili kar yağışı devam ediyor. Meteoroloji sıcaklıkların -7 dereceyi bulacağını açıkladı. Peki yarın 9 Ocak cuma günü okullar tatil edilecek mi valilik yeni açıklama yaptı mı?

Trabzon'da etkili kar yağışı nedeniyle eğitime bugün ara verildiği bildirildi.

Vali Abdil Celil Öz, yaptığı yazılı açıklamada, il genelinde tüm okulların tatil edildiğini belirterek, "Gece boyunca yağan kar ile oluşan olumsuz hava şartları nedeniyle il genelinde bugün okullarımızda eğitim öğretime bir gün ara verilmiştir" ifadesini kullandı.

Öz, hava şartlarının durumuna göre tatil süresinin uzatılıp uzatılmayacağının yeniden değerlendirileceğini kaydetti.

ölgemizde Hava : Yoğun kar yağışlı olması beklenmektedir.

HAVA SICAKLIĞI: Mevsim normallerinin altında seyredecek.

RÜZGAR: Kuzey ve kuzeybatılı yönlerden orta, yağış anında yer yer kuvvetlice (40-60 km/s) esecek.
UYARILAR
YOĞUN KAR YAĞIŞI: Bölgemizde beklenen yoğun kar yağışının; sebeb olacağı olumsuzluklara karşı vatandaşların ve ilgililerin dikkatli oloması gerekmektedir.
BUZLANMA VE DON OLAYI: Bölgemizin kıyı kesimlerinde bu gece ve yarın sabah saatlerinde hafif kuvvette zirai don olayı beklendiğinden tarımsal faaliyetlerle uğraşan vatandaşlarımızın zirai don olayına karşı tedbirli olmaları gerekmektedir. Bölgemizin iç kesimlerinde orta ve kuvvetli buzlanma ve don olayı beklendiğinden ilgililerin ve vatandaşlarımızın tedbirli ve dikkatli olmaları gerekmektedir.
Bölgemizde; kuzey ve kuzeybatılı yönlerden orta kuvvette, zaman zaman kuvvetli (40-60 km/saat), Karadeniz açıklarında kısa süreli fırtına şeklinde (60-80 km/saat) esmesi beklendiğinden başta soba ve doğalgaz kaynaklı zehirlenmeler olmak üzere meydana gelebilecek olumsuzluklara (çatı uçması, ağaç veya direklerin devrilmesi, ulaşımda aksamalar, vb) karşı tedbirli ve dikkatli olunması gerekmektedir.

5 GÜNLÜK HAVA RAPORU

screen-shot-2015-01-08-at-10.57.57-am.png