BIST 9.714
DOLAR 32,52
EURO 34,81
ALTIN 2.429,85
HABER /  GÜNCEL  /  OTOMOBİL

Toyota'dan eğitime büyük destek

Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye AŞ, ülkede bulunan bir çok okula destekte bulundu.

Abone ol

Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye AŞ, 31 ilin meslek liseleri, meslek yüksek okulları ve üniversitelerin mühendislik bölümlerine 62 otomobil, 109 motor, 124 şanzıman bağışladı. 2014-2015-2016 dönemini kapsayan bağışların okullara takdimine başlandı.

Eğitim amaçlı araç ve ekipman bağışı için Toyota Türkiye Sakarya üretim tesisleri konferans salonunda düzenlenen törene ilk etapta 2014 yılı için belirlenen ve Türkiye'nin 18 ilinden gelen 22 okulun temsilcileri, öğretim üyeleri ve öğretmenler katıldı. Törende teknik eğitime destek amacıyla verilen araç ve ekipmanlar Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye AŞ Genel Müdürü ve Üst Yöneticisi (CEO)Orhan Özer, Baş Koordinatör ve Genel Müdür Danışmanı Hiroshi Kato, Üretimden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Yasuhiko Ishibashi ve Finans ve İdari İşler Direktörü Tamer Beksan katılımları ile ilgili okulların yöneticilerine teslim edildi. Törenin ardından okullardan gelen idareciler toplu halde Toyota Türkiye fabrikasını gezdi.

Törende konuşan Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye AŞ Genel Müdür ve CEO'su Orhan Özer, Türkiye'de kalifiye işgücüne olan ihtiyacın sürekli artmakta olduğunu belirterek sadece otomotiv sektöründe değil, tüm sektörlerde büyük ihtiyaç duyulduğunu belirtti. Özer, "Ülkemiz eğitimine katkıda bulunarak teknik eğitimin en iyi şartlarda gerçekleşmesi ve meslek liselerinde, meslek yüksek okullarında ve üniversitelerin mühendislik bölümlerinde öğrenim gören öğrencilerin tam donanımlı olarak yetişmesi için katkıda bulunmaya çalışıyoruz, bundan sonra da desteğimizi sürdüreceğiz. dedi.

Sakarya İl Milli Eğitim Müdürü Selim Yavuz ise teknik eğitimde teoriğin yanı sıra uygulama yapmanın da çok büyük önem taşıdığını vurguladı. Sandıkçı, "Pratik eğitim için Toyota tarafından sağlanan ekipmanlar, eğitim kalitesini arttıracaktır. Her zaman yanımızda olduğunu gösteren Toyota'ya bu girişiminden dolayı öğrencilerimiz ve öğretmenlerimiz adına çok teşekkür ediyoruz. diye konuştu.

Sakarya başta olmak üzere toplam 31 ildeki üniversite, meslek yüksek okulu ve meslek liselerine yapılacak ekipman bağışları ile birlikte şirketin bugüne kadar yaptığı teknik eğitime katkı, yüzün üzerinde araç, bine yakın motor ve şanzımandan oluşuyor. Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye AŞ, pratik eğitimin kalitesinin artmasına katkı sağlayacak ekipman bağışlarını üç yıl boyunca sürdürecek.