BIST 9.717
DOLAR 32,53
EURO 34,98
ALTIN 2.438,45

TOYOTA VERSO 1.6 Benzinli Sürüş İzlenimi

Otomobilin en hayran kaldığım kısmı, büyük cüsseye rağmen virajlı yollardaki dengesi. Otomobilin kontrolünü sağlamak çok kolay. Aile otomobili olarak bu kadar tercih edilmesine şaşırmamalı.

Verso 5-7 kişilik oturma düzeni, sahip olduğu teknolji ve konforla en iyi aile otomobilleri arasında bulunuyor.

Otomobilin tasarımının başarısını büyük cüsseye kattığı dinamik ve sportif havadan anlamak mümkün. Tasarımda ailenin diğer üyeleriyle benzer çok yanı var yani bakışları sert ve harekete hazır ifadesi talıyor.

İç kısımda sınıfına göre kaliteli malzeme kullanılmış, Sürüş pozisyonunun yukarda olması geniş camlarında etkisiyle hakimiyet duygusunu ön plana çıkarıyor. Böyle büyük otomobillerde bu duygu oldukça önemlidir. Verso yüksek sürüş pozisyonunun yanında sürücüye dönük kokpik ve vitesinde yüksek konumlandırılmasıyla otomobile tümüyle hakim olduğunuz duygusunu başarılı bir şekilde veriyor.

dokunmatik ekran otomobil R konumundayken park kamerası olarak kullanılıyor. Kapı kolları, torpido gözü ve torpido üstünde kapalı bir alan, kolçak gibi eşyalarınız için bir çok alan var ama orta konsolda yani vites önünde genel anlamda alışık olunan eşya gözü bulunmuyor. Panoramik cam tavan otomobilin geniş yaşam alanını daha da geniş gösteriyor. Otomobilde önde ve arkada diz ve baş mesafesi çok iyi. Ayrıca arka koltukları ileri geri hareket ettirebiliyorsunuz böylelikle hem yolcular için hem taşımak istediğiniz eşyalar için bir çok alternatif alan yaratabilirsiniz. Özellikle 7 kişilik oturma düzeninde arka koltukların ileri geri hareket etmesi işinizi çok kolaylaştırıyor.

Eğer 7 kişilik düzeni tercih ederseniz uzun yol için çok rahat olmasa da kısa mesafelerde sorunsuz yolculuk yapabilirsiniz tabiki çok uzun boylu yolcular için bu koltukları tercih etmemek gerekiyor. Bu durumda bagaj litresi 155 iken. 5 kişilik düzende 484 litre.

Verso’nun  Euro NCAP testinden beş yıldızı ve sınıfının en iyilerinden bir güvenlik sistemi var.7 hava yastığı, Elektronik Fren Gücü Dağıtımlı (EBD) ile desteklenmiş ABS fren sistemi, Elektronik Çekiş Kontrol Sistemi (TRC), direksiyondan destekli Araç Denge Kontrol Sistemi (VSC+), yokuşta kalkış desteği ve boyun zedelenme riskini en aza indiren ön koltuk yapısı (WIL) standart.

Verso  Toyota ve Bmw nin birlikte geliştirdiği dizel motorla da alınabiliyor ancak yalnızca manuel şanzımanla. Benim versiyonum ise 1.6 litrelik benzinli motor, 132 beygir güç ve 160 Nm tork gücü değerine sahip. 6 ileri manuel şanzımanla birlikte alınabiliyor ama otomatik dilerseniz yalnızca 1.8 litrelik motorla birlikte alabiliyorsunuz. Yakıt değeri ise  performanslı sürüş esnasında benim gördüğüm değer 8 litre civarındaydı. Otomobilin en hayran kaldığım kısmı, büyük cüsseye rağmen virajlı yollardaki dengesi. Otomobilin kontrolünü sağlamak çok kolay. Aile otomobili olarak bu kadar tercih edilmesine şaşırmamalı.