BIST 9.722
DOLAR 32,56
EURO 34,87
ALTIN 2.424,07
HABER /  GÜNCEL  /  OTOMOBİL

Toyota Frankfurt'ta show yapacak!

Toyota’nın Yüksek Performanslı Hibrit Teknolojisinin Son Ürünleri Frankfurt Motor Show’da

Abone ol

Dünyanın lider otomotiv üreticilerinden Toyota, 2013 Frankfurt Motor Show’da öncüsü olduğu hibrit teknolojisinin en gelişmiş ürünleriyle yer alacak.

Toyota standında yakıt tüketimi konusunda iddialı hibrit teknolojisinin yüksek performansta da geldiği son nokta sergilenecek ve Yaris Hybrid-R konseptinin dünya prömiyeri gerçekleştirilecek. Stantta ayrıca Toyota’nın nihai hedef olarak belirlediği yakıt hücreli hibrit araç teknolojisinde gelinen son nokta da gözler önüne serilecek. Toyota bugün 23 farklı modeliyle 80 ülkede 5 milyon 500 hibrit araç satışıyla lider durumda. 16 yıl boyunca satışı gerçekleşen 5 milyon 500 hibrit otomobil ile diğer otomobillere göre 12 milyar litre yakıt tasarrufu sağlanırken, 34 milyon ton CO2 salımının da önüne geçildi. Toyota, 2015 yılsonuna kadar 16 yeni ve yenilenmiş hibrit model satışa sunacak.

yaris.jpg

Yaris Hybrid-R Konsepti

Toyota’nın Frankfurt Motor Show’daki standında dünya prömiyeri gerçekleştirilecek olan Yaris Hybrid-R konsepti, hibrit teknolojisinde maksimum performans ve sürüş keyfinin heyecan veren ideal bir yarış ve şehir otomobili örneği olarak yer alacak. Yaris Hybrid-R konsepti 1,6 lt global yarış motoru (GRE) ile birlikte çalışan yüksek güce sahip iki elektrik motoru 4 tekerden çekiş imkanı veriyor. TS030 hibrit yarış otomobilinde olduğu gibi fren sırasında depolanan enerji ile hızla şarj edilebilen Yaris Hybrid-R konsept, hız ve yüksek enerji yoğunluğu konusunda da spor bir otomobile uygun teknolojiye sahip.