BIST 9.650
DOLAR 32,50
EURO 34,62
ALTIN 2.481,05
HABER /  GÜNCEL  /  OTOMOBİL

Toyota bu modelleri geri çağırıyor

Toyota 1 milyonu aşkın aracını geri çağırdı. Sebep de teknik arıza...

Abone ol

Japon otomobil şirketi Toyota, hatalı hava yastıkları ve defolu otomatik silecekleri bulunan 1 milyonu aşkın aracını geri çağırdı.

Toyota'dan yapılan açıklamada, çoğunluğu Corolla modelleri olmak üzere 907 bin aracın hatalı hava yastıkları, 385 bin Lexus IS model lüks otomobilin ise defolu cam silecekleri nedeniyle geri çağrıldığı bildirildi.

HAVA YASTIKLARI ARIZALI

Şirket açıklamasında, ancak, hava yastıklarındaki sorunla ilgili olarak, Kuzey Amerika ülkelerinden 46, Japonya'dan da 1 şikayet bildiriminde bulunulduğunu belirtildi.

SİLECEKLER SORUNLU

Araçların ön camlarındaki sileceklerle ilgili olarak da şirkete 25 şikayet geldiği kaydedilen açıklamada, defolu üretilen sileceklerin şiddetli kar yağışında sıkışabileceği bildirdildi.

Toyoto Motor Corporation sözcüsü Naoto Fuse, araçlardaki söz konusu bozukluklar nedeniyle kaza veya bununla bağlantılı yaralanmalar meydana geldiğine ilişkin kendilerine bir bildirimde bulunulmadığını belirtti.

Hava yastıkları düzgün çalışmadığı için geri çağrılan, aralık 2001-mayıs 2004 tarihleri arasında üretilen Corolla ve Corolla Matrix model araçlardan 752 bini ABD'de, binlerce benzer araç ise Japonya, Meksika ve Kanada'da bulunuyor.