BIST 9.549
DOLAR 32,50
EURO 34,75
ALTIN 2.478,64

TOYOTA AURİS Test Sürüşü

Panoramik cam tavanında etkisiyle otomobilin içi çok ferah özellikle tasarım sürüş esnasında tüm çevreye hakim olabileceğiniz görüş açısı sunuyor

Makyajlanan Auris kesinlikle tasarımıyla dinamik karakterini daha iyi vurguluyor. Biraz daha keskin hatlar otomobili daha modern gösterdi özellikle genişleyen ve çamurluklara kadar uzayan ızgara yeni farlarla çok daha uyumlu.

Otomobilin içi sınıfına göre kalitede konusunda eksik bir his bırakmıyor, yine ön konsolun yere doğru dik bir açıyla uzanan tasarımı yeni kullanıcı için biraz alışkanlık gerektirse de eski kullanıcıların şikayet etmediği bir konu. Makyajla boyutları değişmeyen otomobilin kokpit tasarımında küçük farklılıklar var örneğin kumanda birimlerinin büyük kısmı değişikliğe uğradı. Ön konsolda 7” Toyota Touch 2 multimedya sistemli dokunmatik ekran bulunuyor, kullanımı çok kolay ve tepkilerinin hızlı olduğunu özellikle belirtmek istiyorum. Yine bu ekrandan renkli park kamerasıyla strese girmeden arkanızı çok net görebiliyorsunuz.Gösterge panelinde ise Navigasyon ve yolculuk verilerini görebildiğiniz 4.2” lik TFT gösterge paneli bulunuyor. Anahtarsız giriş size fazladan konfor sağlıyor. Panoramik cam tavanında etkisiyle otomobilin içi çok ferah özellikle tasarım sürüş esnasında tüm çevreye hakim olabileceğiniz görüş açısı sunuyor.Torpido gözüne küçük bir çanta dahi koyabilirsiniz yani gerçek anlamda işlevi var. Kapı içlerinde şişe koyabileceğiniz ve küçük eşyalarınızı saklayabileceğiniz yeterinde yer var. Ben her zaman küçük direksiyonları daha çok seviyorum Auris in oldukça büyük bir direksiyonu var ama üzerindeki tuşların konumlandırılması ve kullanılan deri direksiyonla yola odaklı bir sürüş yapmanızı sağlıyor. Tüm yolcular için yeterli baş ve diz mesafesinin yanında 360 litrelik bagaj hacmi sınıfı için yeterli.

Otomatik yanan farlar, ısıtmalı ön koltuklar,aux-usb girişi, yağmur sensörü, akıllı park sistemi, fallow me gibi sizi şımartan özelliklerin yanında EDB ile desteklenmiş ABS, Fren destek sistemi, yokuş kalkış desteği, araç denge kontrol sistemi, çekiş kontrol sistemi gibi özellikleriyle de güvenliğinizi üst seviyede tutan özelliklere sahip.

Makyajla süspansiyon iyileştirildi ve eskiye oranla darbeleri çok daha iyi karşılıyor bir diğer dikkat çekici iyileştirme ise yalıtım konusunda.

Dizel motoru yalnızca manuel şanzımanla alabiliyorsunuz, Auris size otomatik vites seçeneğini yalnızca benzinli motorla sunuyor. Benim otomobilim 1.6 Valvematic motor. 132 beygir güç üreten bu motor 160 Nm tork gücüne 4400 d/d da ulaşabiliyor. Üst devirlerde oldukça canlı ama alt devirler için aynı şey geçerli değil. Ama motora eşlik eden Cvt şanzıman bir o kadar başarılı. Benzinli motor sakin kullanımla 6 litre civarında yakıt tüketimi gösterirken biraz performans istediğinizde 9 litreleri görmeye hazır olun. Kullanımından keyif aldığım bir aile otomobili şehir için fiyatıyla ve kullanım kolaylığıyla tercih edilebilecek iyi otomobillerden biri Auris.