BIST 9.679
DOLAR 32,52
EURO 34,79
ALTIN 2.420,71
HABER /  GÜNCEL  /  EMLAK

Toya Yapı'ya Dice Kayek imzası

Modayla mimariyi buluşturan Toya Yapı, yeni projesinde Dice Kayek'le işbirliği yaptı.

Abone ol

Modayla mimariyi buluşturan Toya Yapı, yeni projesinde Dice Kayek'le işbirliği yaptı. Yoğun ilgi gören projenin yüzde 15'i satıldı.

Toya Yapı, Basın Ekspres'teki yeni projesi için uluslararası ünlü moda tasarımcısı Dice Kayek'le çalışacak. 100 milyon dolarlık yatırım değerine sahip 'Toya Moda' projesinin mimarı ise Bünyamin Derman. 486 konut ve 35 ticari üniteden oluşan projede iç ve dış mekânlardan kapı numaralarına kadar ne detay özel tasarıma sahip. Dice Kayek markasının yaratıcıları Ayşe ve Ece Ege, modada 21 yılı geride bıraktıklarını ve ilk kez bir inşaat firması için çalıştıklarını söyledi.

15 GÜNDE %15'İNİ SATTI

Toya Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Zafer Topaloğlu, 100 bin metrekarelik inşaat alanına sahip temellerini yakında atacaklarını belirtti. 15 gün önce ön satışlara başladıklarını ve projedeki dairelerin yüzde 15'ini sattıklarını belirten Topaloğlu, "Toya Moda'da konut fiyatları KDV dahil 185 bin liradan başlayarak 650 bin liraya kadar yükseliyor. Projeyi 2.5 yılda tamamlayacağız" dedi. Topaloğlu, 4 bloktan oluşan projede büyüklükleri 37 ila 151 metrekare arasında değişen stüdyo, 1+1, 2+1 ve 3+1 daireler yer aldığını ifade etti.

'FARK YARATTIK'

Konut sektöründe hareketli günler yaşandığını belirten Zafer Topaloğlu, "Gayrimenkulde birbirinden farklı olmayan konutlar üretiliyor. Biz fark yaratmak adına uluslararası tasarım ve modacılarla çalışıyoruz. Bundan sonraki projelerde de böyle olacak" diye konuştu. Toya Moda'da arsa sahibinin Erdemoğlu Holding olduğunu belirten Topaloğlu, projenin hasılat paylaşımı modeliyle hayata geçirildiğini açıkladı.