BIST 9.717
DOLAR 32,54
EURO 34,92
ALTIN 2.439,65
HABER /  GÜNCEL

Toulouse'da şüpheli eve baskın

Fransız polisi, silahlı bir saldırganın bir Yahudi okulunda üçü çocuk dört kişiyi öldürdüğü Toulouse'da bir eve baskın başlattı.

Abone ol

Fransa'nın güneyindeki Toulouse kentinde özel tim, dört kişiyi öldüren saldırganın saklandığı düşünülen bir evin etrafını çevirdi.

İçişleri Bakanı Claude Gueant da olay yerinde bulunuyor.

Gueant gazetecilere yaptığı açıklamada evde saklanan kişinin 24 yaşında ve El Kaide örgütüyle bağlantılı olduğunu söyleyen bir kişi olduğunu ve bu kişinin teslim olmamakta direndiğini anlattı.

Gueant ayrıca Fransız televizyonuna söz konusunun kişinin polise "Filistinli çocukların intikamını almak istediğini söylediğini" aktardı.

Şüphelinin ayrıca Fransa'nın Afganistan'da "işlediği suçları da" kınadığı belirtildi.

Zanlının ağabeyinin gözaltına alındığı, annesinin de oğlunu teslim olmaya ikna etmek üzere olay yerine getirildiği açıklandı.

Şafak vakti düzenlenen baskın sırasında karşılıklı ateş açıldığı, iki polisin yaralandığı yolunda haberler geliyor.

Ev, saldırganın üçü çocuk dört kişiyi öldürdüğü Yahudi okuluna üç kilometre uzaklıkta bulunuyor.

İsrail'e gönderilen bu kişiler için ilerleyen saatlerde Kudüs'te cenaze töreni düzenlenecek.

30 yaşındaki haham, dört ve beş yaşlarındaki oğulları ve yedi yaşındaki kız çocuğu, kentteki Givat Şaul mezarlığında toprağa verilecek.

Saldırganın profili

Fransız savcı, yedi kişiyi öldüren saldırganın takip edildiğini bildiğini ve yeni saldırı düzenlemesinin olası olduğunu söylemişti.

Mollins, güvenlik kameraları kayıtlarına dayanarak tüm kurbanların yakın mesafeden başlarından vurulduklarını belirtmiş, ancak saldırganın üzerinde bulunduğu söylenen kameranın önemi üzerinde fazla durmamıştı.

Güvenlik kayıtları, saldırganın 8 yaşındaki Miriam Monsonego'yu kaçmaya çalışırken saçlarından yakaladığını gösteriyor. Saldırgan silahı ateş almayınca, ikinci bir silah çıkarıp çocuğu bununla vuruyor.

Fransa İçişleri Bakanı Claude Gueant, Toulouse'da bir Yahudi okulu önünde üçü çocuk dört kişiyi öldüren saldırganın boynunda bir kamera olduğunu açıklamıştı.

Gueant, saldırganın kamera kullanmasının, Fransız polisine, bu kişinin tipolojisini çıkarmak için ipuçları vereceğini de belirtmişti.

Fransa'da güvenlik alarmı en üst düzeye çıkarılmış durumda.

Toulouse kentinde bir Yahudi okulu önünde düzenlenen saldırıda bir öğretmen ile iki oğlu ve dokuz yaşında bir çocuk öldürülmüştü.

Olay, son 10 gün içinde etnik ve dini azınlıkları hedef alan üçüncü saldırı.

Fransız polisi geçen hafta Kuzey Afrika kökenli Fransız askerlerine düzenlenen iki saldırıyı da aynı kişinin düzenlediğine inanıyor.

Bu olayda da üç asker ölmüştü.