BIST 9.717
DOLAR 32,49
EURO 34,91
ALTIN 2.436,90
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Tosya'nın doğa harikası gölleri

Turisttik ilçelerden biri olan Tosya, yaz ayının yaklaşması ile turistlerin gelmesine hazırlanıyor.

Abone ol

Kastamonu'nun Tosya ilçesi Kaymakamı Arslan Yurt, Tosya'nın tarihi ve kültürel zenginliklerinin yanı sıra doğal güzellikleri ile de göz kamaştırdığını söyledi.

Tosya'da bugüne kadar çok fazla dikkat çekmemiş ve az bilinen bir çok yerin keşfedilmeyi beklediğini belirten Kaymakam Yurt, “Tosya tarihi ve kültürel zenginliklerinin yanı sıra doğal güzellikleri ile de ön plana çıkmaktadır.

Bu doğal güzellikler adeta keşfedilmeyi bekleyen yeryüzündeki saklı cennet gibi bakir ve el değmemiş bir şekilde öylece durmaktadır. Tosya'nın çevresini saran dağ silsilesi içerisinde yer alan doğa harikası göller adeta Tosya'nın geleceğini belirleyecek kapasitededir.

Tosya'da yer alan doğal ve yapay göller, turistik rotaların dışında, az bilinen, bakir alanlarda yer almaktadır. Bu doğa harikası göllerden bir tanesi ise Tosya'nın kuzeyinde yer alan Kösen göledidir. Kuş sesleri içinde muhteşem bir göl manzarası ve çam ağaçları arasında kalmış bir doğa, son derece dinlendirici ve eğlenceli, Kösen göledi etrafında çeşitli aktivitelerde yapmak mümkün” dedi.

Bu yıl baharın yoğun yağışlarla başlaması nedeniyle Avrupa'nın en zengin florasını coşturduğunu belirten Kaymakam Yurt, “Türkiye'nin farklı bölgelerindeki doğa harikaları, son yılların en zengin, en renkli görüntülerine sahne oluyor.

Doğa harikası Tosya Kösen göledi, oldukça güzel ve eşsiz manzarası ile dört mevsim ayrı güzelliği ile gezmek, dinlenmek, yürüyüş yapmak ve temiz hava almak için her yaştan kesime hitap eden dinlendirici güzelliği ile gezilmeyi bekliyor. Göl alanının ortalamanın üzerinde büyük sayılabilecek şekilde olması, gölün etrafında yürüyüş yapmak için uygun alan bulunması ise göle ayrı bir güzellik katmakta” diye konuştu.