BIST 9.525
DOLAR 32,56
EURO 34,73
ALTIN 2.486,34
HABER /  DÜNYA

Torunun olursa bilirsin

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Angry Birds oyunun biliyor musunuz?" sorusuna, "Torunun olursa bilirsin" yanıtını verdi. <br/>Başbakan...

Abone ol

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Angry Birds oyunun biliyor musunuz?" sorusuna, "Torunun olursa bilirsin" yanıtını verdi.
Başbakan Erdoğan, Finlandiya temasları çerçevesinde, dünyanın en büyük mobil oyunlarından Angry Birds’in üreticisi Rovio şirketinin Helsinki’deki merkezini ziyaret etti. Ziyaretin ardından açıklamalarda bulunan Erdoğan, "Angry Birds oyunun biliyor musunuz?" sorusuna, "Torunun olursa bilirsin. Bizde de şimdilik üç tane torun olduğu için, Angry Birds ile bir bilgimiz vardı ama detaylarını bu kadar bilmiyordum. Bugün detaylarını öğrenme fırsatımız oldu" karşılığını verdi.
Rovio’yu ziyaretinin Türkiye için faydalı olduğuna inandığını dile getiren Başbakan Erdoğan, "Müşterek bazı çalışmaların içerisine girebiliriz. Onun için başta Milli Eğitim Bakanlığımız olmak üzere, YÖK gibi kurumlarımızla da dönünce de bir görüşme yapıp, burası ile irtibat kurmalarını isteyeceğiz. Bu konuyla ilgili olarak biliyorsunuz bizim FATİH projesi çalışmamız var. Bu FATİH projesi ile burada bir bilgilendirme mümkün. Çünkü burada da gerek cep telefonu, gerekse iPad’ler, gerekse bilgisayar olsun, akıllı tahtalar olsun, burada da bu tür çalışmalar söz konusu" dedi.
Rovio tarafından geliştirilen eğlenerek öğrenme modeline işaret eden Erdoğan, "Döner dönmez arkadaşlarımız da çalışmayı yapıp, burası ile irtibat haline geçmeyi, onlar da arzu ediyor. Türkiye’de kendimize bir partner bulursak, Türkiye’de bu çalışmayı yaparız ve sizlere bu hizmeti veririz diyorlar" şeklinde konuştu.
Erdoğan ayrıca, Rovio’da çalışan üç Türk çalışandan biri ile görüştüğünü söyledi. Başbakan Erdoğan, oyunu deneyip denemediği sorusuna ise, "vakit olmadığı için deneyemedim" cevabını verdi.
(İHA)