BIST 9.717
DOLAR 32,53
EURO 34,94
ALTIN 2.440,73
HABER /  GÜNCEL  /  EMLAK

Torunlar'a Erdoğan'dan büyük şok!

Mall of İstanbul projesi ile emlak sektöründe boy gösteren Torunlar şirketi, Ankara'dan gelen talimatla şoke oldu.

Abone ol

İNTERNETHABER (ÖZEL İÇERİK) - Ankara'nın enerji ihalesi alarak son dönemde hızlı bir yükseliş gösteren Torunlar Şirketler Grubu, eski dostları Erdoğan'dan gelen talimatla şoke oldular.

RAKAMLARLA MALL OF PROJESİ
screen-shot-2013-02-27-at-9.52.31-am.png

Torunlar'ın İstanbul'da yaptıkları ve büyük önem verdikleri Mall of İstanbul'un inşaatında inceleme başlatıldı.

Söz konusu incelemenin sebebinin Torunlar'ın binayı yaparken "belediye arazisini" işgal etmesi gösteriliyor.

TALİMAT BİZZAT ERDOĞAN'DAN

Erdoğan geçmişten gelen yakın dostu Aziz Torun'un yönettiği Torunlar Şirketi için bizzat talimat verdi. İddialara göre Mall of İstanbul'a mühür vurulacak.

MALL OF İSTANBUL PROJESİ

İnşaat sektöründe bu dev proje ile boy gösteren Torunlar Grubu, ödüllü bir alışveriş merkezi inşaa ediyorlar.

Projenin bu yılın ikinci döneminde birilmesi planlanıyordu.

ERDOĞAN İLE TORUNLARIN İLİŞKİSİ

Başbakan Erdoğan'ın hayatında Torunlar Şirketler Grubu'nun Başkanı Aziz Torun'un ayrı bir yeri var. Her ikisi de aynı İmam Hatip Lisesi'nde okumuş. Aziz Torun lise yıllarına dayanan bu arkadaşlık sorulduğunda şunu söylemişti;

"Herkes Sayın Başbakan ile toptancılık yıllarından tanıştığımı düşünüyor. Oysa ben İstanbul İmam Hatip Lisesi mezunuyum. Kendisiyle tanışıklığımız oradan başlıyor. Elbette ki geçmişe dayanan bir dostluğumuz var. O dönemde okula giderken de aynı güzergahı paylaşıyorduk. Ben Karaköy'den vapura biniyordum, Sayın Başbakan da Kasımpaşa'dan biniyordu. Fener'de inip yürüyerek gidiyorduk. Bu anlamda bir gönül bağımız, hukukumuz, dostluğumuz var. "

BAKKALDAN MİLYAR DOLARLARA

Torunlar Gıda, 1983 yılında Aziz ve Mehmet Torun kardeşler tarafından kuruldu, Şirketin geçmişi ise Erzincan'dan kalkıp gelen baba Osman Torun'un, Tahtakale'de açtığı bakkal dükkanına dayanıyor. O dükkanda hububat, bakliyat ticareti yapılıyordu. Sonrasında işler büyüdü ve toptan ticaret yapılmaya başlandı. Torunlar Gıda asıl çıkışını ise 2000 yılından itibaren yaptı. Torunlar Şirketler Topluluğu adı altında inşaat ve enerji sektörüne de el attılar.

ELEKTRİK İHALESİNDE DE ERDOĞAN
ŞOK YAŞATTI


Torunlar son olarak Başkent'in elektrik ihalesine girmiş ve ihaleyi 1.1 milyar dolara almıştı. Ancak Erdoğan fiyatı düşük bulduğu için bizzat devreye girerek "Şimdi 1.5 milyar doları yakaladığın yerde 1.1 milyar dolar verilirse, bunun hesabı sorulmaz mı? Türkiye bu kadar güçlü bir noktada olmuşken, enerjide bu kadar güçlü bir yere gelmişken, 'Nasıl oluyor da bunu 1.1 milyar dolara veriyorsun' demez misin?" sözleriyle iptal sinyali vermişti.

ZORLU'YA DA ŞOK

Zorlu grubunun Zincirlikuyu'da yaptığı dev projede de kriz çıktı. Belediye projede uygunsuz olduğu iddiaları sebebiyle inceleme başlattı.