BIST 9.645
DOLAR 32,57
EURO 34,87
ALTIN 2.435,89
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Torpil listesi Bakan Yılmaz'ı kızdırdı!

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, CHP'nin yayınladığı torpil listesine tepki gösterdi.

Abone ol
CHP'nin torpil mistesi Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz'ı kızdırdı! İddia edildiği gibi ağabeyinin bacanağı olmadığını açıklayan Bakan Yılmaz, iddiaların tamamının doğru olmadığını söyledi. Bakan Yılmaz, "Hiçbiri doğru değil. İnsaf, yukarıda Allah var, bir gün hesap sorulur" diye konuştu.
 
Meclis'te gazetecilerin, soruları üzerine Yılmaz, CHP Genel Başkan Yardımcısı Haluk Koç'un, "torpil listesi" iddiası kapsamındaki, ağabeyinin bacanağı Mustafa Yaman'ın, sınavsız olarak TİB'de işe alındığı ve uzman yapıldığı iddiasına yanıt verdi.
 
Yeni kurulan bir kuruluşa personelin, başka kuruluşlardan geçiş yaptırılarak alındığını, yani kurumlararası geçiş yapıldığını belirten Yılmaz, Yaman'ın da devlete sınavla geçtiğini, 4,5 yılı yönetici olmak üzere 20 yıl kamuda görev yapan bir kişi olduğunu ifade etti.
 
Ancak, söz konusu iddiada, "istisnai olarak" atama yapılmış gibi gösterildiğini kaydeden Yılmaz, şöyle devam etti:

"Ayrıca, ben o zamanlar Bakan mıyım siyasetçi miyim; değilim. İnsaf, elinizi vicdanınıza koyun da öyle cevap verin. İnsaf... Bir de 'Ağabeyinin bacanağı' deniliyor. Benim bacanağım mı? İnsaf. Ben Sivaslıyım. Sivas'tan gelen herkesin başımın, gözümün üstünde yeri var. Ve herkesin de hukuk çerçevesinde, taleplerinin yerine getirilmesini her yerden talep ederim.
 
Erdal İnönü'nün güzel bir sözü var. 'Basında çıkan kendimle ilgili olan sözlere inanmıyorum.' Neden? Kişi kendisini ile ilgili yalan yazıldığını biliyor. Ama başkası hakkında inanma eğilimi var. Zaten basının gücü de oradan geçiyor. Hiçbiri doğru değil. İnsaf, yukarıda Allah var, bir gün hesap sorulur."