BIST 9.113
DOLAR 32,38
EURO 35,07
ALTIN 2.326,26
HABER /  GÜNCEL

Töreye kurban gidecek

Mardin'de kendisine tecavüz edilen bir kıza töre öülm fermanı verdi. Genç kız cinayete kurban mı gidecek?

Abone ol

Mardin'de tecavüz sonucu hamile kalan ve bir kız çocuk dünyaya getiren 15 yaşındaki genç kız, töre cinayetine kurban gitmemesi için polis tarafından koruma altına alındı.

Olay Mardin'in Midyat ilçesinde meydana geldi. H.A., evde yalnız olduğu sırada henüz kimliği belirlenemeyen bir kişinin tecavüzüne uğradı. Bu durumu ailesinden gizleyen H.A.'nın karnında sürekli bir büyüme meydana geldi.

Kızın rahatsızlandığını gören baba Ş.A, kızının karnında 'ur' olduğunu sanarak Mardin Devlet Hastanesi'ne götürdü. Hastanede yapılan muayenede H.A.'nın 8 ayı aşmış hamileliği olduğu ve erken doğum riski bulunduğu belirlendi.

Sevk edildiği Diyarbakır Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde bir kız çocuk dünyaya getiren H.A.'nın durumu hastane yetkilileri tarafından polise bildirildi. Polis, H.A.'nın durumunu çobanlık yapan babası Ş.A.'ya anlatıp, töre cinayetine kurban gitmemesi için sıkı koruma altına alındı.

Hastane yetkilileri, H.A.'nın hamile kaldığından haberinin dahi olmadığını belirterek, ''Anne ve bebeği Diyarbakır Valiliği tarafından koruma altına alınarak, sığınma evine gönderildi'' dedi.

H.A.'ya tecavüz eden kişinin yakalanması için Midyat'ta çalışma başlatıldı.