BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  GÜNCEL

Torba Tasarı'dan madde çıkarıldı

'Torba Tasarı'da uzman ve uzman yardımcısı istihdamını düzenleyen madde çıkarıldı.

Abone ol

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda görüşülen, ''Torba Tasarı''dan, uzman ve uzman yardımcısı istihdamını düzenleyen madde tasarıdan çıkarıldı.

Maddenin görüşülmesi sırasında söz alan CHP İstanbul Milletvekili Mustafa Özyürek, maddenin tasarıdan çıkarılma gerekçesinin açıklanmasını istedi. Özyürek, ''Bu gençler için çok önemli bir madde. Şimdi bunu çekerek diyorsunuz ki, 'umutlar başka bahara'. İnsanlara bir gelecek göstermezseniz, toplumda bunalıma neden olursunuz'' diye konuştu.  

AK Parti Balıkesir Milletvekili Ali Osman Sali, maddenin tasarıdaki haliyle kabulünün bu alanla ilgili sıkıntıyı artıracağını söyledi. Madde tekrar gündeme alındığında uzmanlar arasında mali statü farkı gözetilmemesi gerektiğini belirten Sali, ayrıca taşra-merkez ayrımına karşı olduğunu ifade etti. 

 KAMBİYO SENEDİ ATIŞMASI

AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Halil Aydoğan ise geçmişte sadece 5 Mülkiye mezununun kazandığı bir sınava girdiğini belirterek, birinci olan kişinin sınav çıkışında ''Kambiyo senedini sayamadığını'' söylediğini aktardı. Aydoğan'ın konuşması üzerine tekrar söz alan Özyürek, bir kuruma, bir camiaya iftira atmanın doğru olmadığını söyledi. Özyürek, ''Mülkiyeliler, devlet memuru olmayı amaçladıkları için ona konsantre olmuşlar, ona uygun çalışmışlardır'' diye konuştu. Aydoğan ise Özyürek'in sözlerini, ''O arkadaş kendi söyledi. Ben Mülkiyelilere ve Mülkiye'ye saygı duyuyorum. Sadece örnek vermek istedim'' şeklinde yanıtladı.   

MHP Manisa Milletvekili Erkan Akçay da ''Tasarının adeta çocuk oyuncağına çevrildiğini'' öne sürdü. Akçay, ''Yıllarca, 'siz aslansınız, siz kaplansınız. Kurumları ileride siz yöneteceksiniz' şeklinde sırtları sıvazlanan uzmanlara, bu maddenin çekilmesiyle kedi muamelesi yapılmaktadır'' dedi.

Konuşmaların ardından, AK Parti'li Aydoğan'ın, maddenin tasarıdan çıkarılmasına ilişkin önergesi görüşüldü. Önergenin kabulüyle bazı bakanlıklar ile bunlara bağlı kurumlarda görevlendirilecek uzman ve uzman yardımcısı istihdamına ilişkin madde tasarıdan çıkarıldı.

''BENİM TAKTİK HATAMDAN KAYNAKLANDI''

Devlet Bakanı Hayati Yazıcı da maddenin tasarı içerisinde yer almasının kendi taktik hatasından kaynaklandığını söyledi. Madde, ''Torba Tasarı'' içerisine girince takip pozisyonunu kaybettiklerini ifade eden Yazıcı, ''Birçok kesim farklı argümanlarla kulis yürüttü. Sanki bir şey olacakmış gibi. Oysa bu düzenleme son derece önemli. Düzenleme maddesini tasarıdan çıkarılmasıyla onu unutuyor, terk ediyor değiliz. Bunu yapacağız, bu konuda kararlıyız'' diye konuştu.